Povinné ručení a jeho ceník – ČSOB a Kooperativa

Od roku 1998 platí v České republice zákon o pojištění odpovědnosti za provoz vozidla na pozemních komunikacích, jinak taky známém jako povinné ručení. Tento zákon přikazuje každému provozovateli dopravního prostředku na pozemní komunikaci v rámci České republiky případně Evropské unie, mít sjednáno pojištění pro krytí nákladů spojených s vyrovnáním škod způsobených při dopravní nehodě. Státem ovšem není stanoveno, kterou společnost si musí účastník dopravního provozu pro toto ručení sjednat. Proto je třeba zjistit pár informací a vyhledat výhodnou společnost, která nám nabídne pokud možno nejlevnější povinné ručení. Pravdou ovšem zůstává, že nejlevnější nemusí nutně znamenat vždy nejlepší. V poslední době se v rámci konkurenčního boje stává i povinné ručení segmentem pojišťovnictví, kde se jednotlivé finanční instituce doslova předhánějí s co nejlákavějšími nabídkami

V tomto trendu nezaostává ani v naší republice velice známá ČSOB pojišťovna, která působí již od počátku také na trhu slovenském. Kromě povinného ručení samozřejmě nabízí také širokou škálu jiných možností krytí rizik. Samozřejmostí je například pojištění majetku, zdraví, penzijní připojištění nebo v poslední době velmi lukrativní pojištění léčebných výloh spojených s onemocněním našeho domácího mazlíčka. Půjde-li poté náš pejsek nebo kočička na případný zákrok, který není v rámci veterinární péče z nejlevnějších, je o takové náklady postaráno a my se nemusíme zbytečně stresovat a zatěžovat.

Tímto trendem rozšiřování svého portfolia se snaží všechny finanční instituce, ochraňující nás před starostmi a stresy každodenního života, zapůsobit na co možná nejširší klientelu a tím zvýšit své zisky. Nejinak je tomu i u pojišťovny Kooperativa, která patří k nadnárodní skupině Vienna insurance group. S tímto partnerem ve světě rizik a následných odškodnění si už nemusíte lámat hlavu s tím, jestli vám někdo odcizí vůz nebo díky elektrickému zkratu vyhoří dům. Jedinou vaší starostí je nepřijít při takovýchto neštěstích k újmě na zdraví, protože jak známo, za peníze si zdraví nekoupíme.