Povinné ručení Bruntál

Povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla na zdraví či majetku dalších osob patří mezi tzv. zákonná pojištění. To znamená, že toto pojištění musí mít uzavřené všichni vlastníci motorových vozidel, které jsou registrovaná v České republice. Vlastníkům, kteří si povinné ručení nesjednají, hrozí pokuta ve výši až 40 tisíc korun. V případě, že způsobí dopravní nehodu, musí škodu uhradit z vlastních zdrojů.

Nejlevnější povinné ručení

Povinné ručení každým rokem zdražuje o desítky procent. Pojišťovny uvádí, že jim narůstají náklady. V roce 2014 šlo o nový občanský zákoník, vyšší odškodné a příplatky na zásahy hasičů a do Fondu zábrany škod. V roce 2015 za vyššími cenami stojí zrušení garančního příspěvku nepojištěných. Nejlevnější povinné ručení najdete díky online srovnání, které Vám zabere pouhých pár minut.

Pár slov o Bruntále

Město Bruntál najdeme uprostřed lesů Nízkého Jeseníku, Hrubého Jeseníku a Zlatohorské vrchoviny na severní Moravě. Leží poblíž města Opavy u hranic s Polskem. V okolí města se nachází vyhaslé sopky Velký Roudný, Venušina sopka, Uhlířský vrch a mnoho dalších. Mezi významné městské památky patří barokní zámek či poutní kostel Panny Marie Pomocné.