Povinné ručení Blansko

Jste-­li vlastníkem motorového vozidla, pak jistě víte, že musíte mít vozidlo pojištěné ze zákona. Jedná se pojištění odpovědnosti a lidově jej nazýváme povinné ručení. Z povinného ručení jsou hrazené škody, které vlastník vozidla způsobí jeho provozem. Může se jednat o škody na majetku i na zdraví. V případě, že vlastník vozidla není pojištěný, vystavuje se riziku pokuty ve výši až 40 tisíc korun ve správním řízení. Jeho vozidlo bude navíc vyřazeno z registru vozidel.

Online srovnání povinného ručení na ePojistka.cz

V posledních dvou letech povinné ručení zdražilo o desítky procent. Důvodem jsou legislativní změny a stále rostoucí náklady pojišťoven. Sehnat levné povinné ručení je však možné a to díky online srovnávačům. Zde si snadno a hlavně z pohodlí svého domova porovnáte mezi sebou více nabídek. Vítěznou nabídku na povinné ručení si poté ihned objednáte online.

Pár slov o Blansku

Město Blansko leží na březích řeky Svitavy přímo na pomezí Moravského krasu. Proto také bývá označován za jeho “bránu”. Od největšího města Moravy Brna se nachází pouhých 19 kilometrů. Blansko bylo založené již v druhé polovině 12. století, ale oficiálně se městem stalo v roce 1905. K nejvýznamnějším památkám patří renesanční zámek ze 16, století, radnice a Klamova huť z 19. století.