Povinné pojištění vozidel

I v tomto roce, stejně jako v těch minulých, je zapotřebí mít sjednáno kvalitní a hlavně spolehlivé povinné ručení. Náš trh je naštěstí bohatý na mnohé společnosti, které právě tuto službu svým klientům nabízejí, proto si můžete opravdu vybírat.

Je jen na vás, jakou společnost a jaký druh povinného ručení si vyberete. Důležité je, abyste byli spokojeni a produkt vám seděl na míru.

Povinné ručení

Povinné ručení je stále povinnou a tudíž i nezbytnou složkou, kterou musí mít sjednánu každý vlastník motorového vozidla. O povinném ručení hovoří také zákon č. 168/1999 Sb. a ten jasně udává, že jej musí mít sjednáno nejen vlastník motorového vozidla, ale také spoluvlastník.

Samozřejmě i zde existují výjimky, tak jako všude jinde. To se týká hlavně hasičských aut nebo aut policie ČR. Pokud by člověk tento zákon porušil a povinné ručení si nesjednal, hrozila by mu peněžitá pokuta, která může být i dost vysoká nebo zákaz provozování vozidla na dobu jednoho roku.

Jak již bylo zmíněno, náš trh je plný společností, které povinné ručení lidem nabízejí. Velmi dobrou službou, kterou může využít každý z nás, je zejména povinné ručení srovnání.

To může využít úplně každý a navíc zcela bezplatně. Tato služba se dá najít například na internetu, nebo se o ní můžete informovat na kterékoli pobočce společnosti, která se povinným ručením a jeho poskytováním zabývá. V tomto roce se navíc vyskytlo mnoho dalších společností, které přišly na trh s různými zlepšováky, které se povinného ručení týkají.

Můžete si tak vyřídit pojištění vozidla, které bude v kombinaci s nějakým dalším pojištěním nebo různou službou. Tyto možnosti jsou velice výhodné a i po finanční stránce mnohdy vyjdou lépe, než samostatné pojištění vozidla.

Existuje více druhů pojištění vozidel, než pouze jen povinné ručení. Ke kvalitnímu a velice příjemnému povinnému ručení, si může člověk také přidat velmi populární havarijní pojištění. To je také mezi lidmi velice žádané a pro mnoho z nás také výhodné.

Namísto povinného ručení, havarijní pojištění zaručuje jistotu nám a našemu vozidlu. Pokud se nám tedy stane nějaká nehoda, oprava vozidla půjde z kapsy pojišťovny, pokud to bude oprávněné. Havarijní pojištění se může také stahovat například na vandalismus nebo živelní pohromy, to už záleží na každém, jak si své pojištění sjedná.

Povinné pojištění vozidel je v České republice povinné od roku 1993. To znamená, že jakmile má člověk vozidlo, musí mít povinné pojištění. Povinné pojištění je pojištění, které zajišťuje vlastníka vozidla proti škodám, které jeho vozidlo způsobí jiným vozidlům, lidem nebo věcem.