Porovnání pojištění vozidel u pojišťoven AXA a ČPP

Zvažujete koupi nového vozidla či jste si již nový vůz zakoupili? Nezáleží na tom, jestli je automobil zcela nový nebo již ojetý po předchozím majiteli, důležité je, že na jakékoliv motorové vozidlo provozované na českých pozemních komunikacích je nezbytné zřídit pojištění vozidel. Vzhledem k tomu, že se může jednat o dvě různé služby, podíváme se na ně trochu blíže. První službou je pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem našeho automobilu na silnicích v České republice. Toto pojištění je širší veřejnosti známo zejména jako povinné ručení. Jak již ze samotného názvu vyplývá, jedná se o pojištění, které je přikázáno státem. Případný viník dopravní nehody tak bude mít jistotu, že při způsobení dopravní nehody nepřijde o veškerý svůj majetek. Při úhradě nákladů na léčbu zranění další osoby se totiž můžeme dostat do astronomických částek, které běžný občan, žijící jen z průměrné mzdy, jen stěží zvládne uhradit.

Díky nejrůznějším internetovým kalkulačkám můžete zjistit velice snadno, jaká pojišťovna má právě pro vás nejvýhodnější nabídku. Výše pojistného se totiž odvíjí od spousty proměnných, které na ni mají zásadní vliv. Je totiž velmi důležité, jak jste staří, jakého jste pohlaví, jakým vozem jezdíte, jak výkonný je tento vůz a další. Na základy historicky doložených dat je velice přesně statisticky propočítáno, jak je právě ve vašem případě velká pravděpodobnost toho, že způsobíte dopravní nehodu. Po zadání dat do online kalkulačky můžete velmi snadno posuzovat nabídky konkurenčních společností, jakými jsou třeba AXA a ČPP. Nabídky se budou lišit také podle toho, jak je ta která pojišťovna silným hráčem na trhu a jaké si může dovolit akce na pojistné. Zmíněná společnost AXA například působí na světovém trhu již řadu let a může tak zajistit silného partnera s jistotou kapitálu na krytí případných škod.

Na druhé straně můžeme najít druhou pojišťovnu, která patří sice k menším hráčům na trhu, ale své „horší“ postavení na trhu dohání výhodnými nabídkami. Česká podnikatelská pojišťovna, známá též jako ČPP, působí na českém trhu již od roku 1995 a vzhledem k tomu, že je součástí světové Vienna insurance group, máme i v jejím případě více než silného partnera po svém boku. V oboru pojišťovnictví totiž působí celá skupina již více, než sto let a proto vám dokáže nabídnout pojištění prakticky čehokoliv. V případě, že takové pojištění v jejich nabídce nenajdete, můžete se na ně pokusit obrátit s žádostí o individuální přezkoumání a jistě najdete společné řešení.