Pojišťovna Triglav

Pojišťovna Triglav má v zemi, z níž pochází, již stoletou tradici. Již její samotný název odkazuje na mateřskou zemi, a to nejvyšší horu Triglav v Julských Alpách, jež se nacházejí na území Slovinska. Její generální ředitelství bychom našli v Brně, oblastní agentury pak ve všech větších městech. Výhledově se počítá s tím, že budou tyto agentury ve všech krajských městech. Pojišťovna klade velké nároky na své zaměstnance, protože jejím cílem jsou kvalitní služby. Pojišťovna Triglav má v nabídce v současné době různé druhy neživotního pojištění, a to jak občanům, tak podnikatelům. Nabízí rovněž i pojištění vozidel.

V oblasti autopojištění nabízí pojišťovna Triglav klasické povinné ručení, havarijní pojištění a pak dále ještě možnost připlatit si za asistenční služby a pojištění skel. K povinnému ručení získává klient zdarma pojištění právní ochrany, úrazové pojištění řidiče a asistenční služby. Pokud si chce klient připlatit větší bezpečí pro své vozidlo, je vhodné zřídit si havarijní pojištění. Záleží pak, jak moc chce mít který řidič své vozidlo pojištěno. Lze si sjednat pojištění pouze pro případ odcizení vozidla, anebo se připojistit i proti živelným pohromám, vandalizmu atd. K zahození není ani pojištění skel, která mohou při cestování snadno přijít k úhoně, výdaje na jejich opravu nejsou zrovna malé.

V oblasti pojištění občanů najdeme u pojišťovna Triglav úrazové pojištění, cestovní pojištění, pojištění nemovitosti a domácnosti. Úrazové pojištění se hodí i při cestách autem. K povinnému ručení sice pojišťovna Triglav nabízí úrazové pojištění řidiče zdarma, ale důležité je si uvědomit, že se jedná o celkem nízké pojistné částky, které není na škodu navýšit. V potaz se musí vzít také to, že se jedná jen o pojištění řidiče. Na cestách však mohou přijít k úhoně všichni, včetně dětí, proto stojí za to pojistit všechny rodinné příslušníky, děti nevyjímaje.