Slevu na havarijní pojištění pro elektromobily

Zdá se, že pojišťovna Allianz jako první do klasické segmentace trhu přidala elektromobily. Podle ní elektromobily kladou na motoristy nižší nároky a zvyšují tak bezpečnost silničního provozu. Proto všem majitelům elektromobilů nabízí zajímavou slevu 30 % na havarijní pojištění. Pokud si havarijní pojištění navíc sjednají s povinným ručením, budou spadat ne nejlevnější kategorie.

Allianz segmentuje trh pojištění vozidel dle rizik

Mít doma v garáží auto s elektrickým pohonem se brzy bude vyplácet víc a víc. Kromě tiššího provozu, automatického řazení a dalších výhod spojených s provozem elektromobilu mohou nyní jejich majitelé získat o třetinu levnější havarijní pojištění.

Koupit se elektromobil už není takové terno jako před party lety. Jistě, pořizovací cena je stále vyšší. Je to však logické vzhledem ke všem těm různým inteligentním systémům, která tato auta využívají. Jedná se například o praktické automatické řazení, chytré parkovací systémy nebo autopilota, kterého využívají vozidla od známé automobilky Tesla.

„Pokračujeme v tom, čím se zabýváme už dlouhodobě, a sice v segmentaci našeho autopojištění na základě množství rizik, jimž se klienti při jízdě vystavují. Před rokem jsme přišli se sazbami podle počtu ujetých kilometrů. Dnes férově zohledňujeme klientovu investici do bezpečnějšího vozu,“ uvedla Veronika Hašplová, ředitelka autopojištění Allianz.

Provoz elektromobily je bezpečnější i ekologičtější

Zdá se, že pojišťovna Allianz brzy zaznamená příliv nových klientů. Nenabízí totiž jen levnější havarijní pojištění elektromobilů, ale také povinné ručení elektromobilů. Pojišťovna Allianz bere v potaz odlišná kritéria při posuzování výše pojistného u pojištění vozidel. Následuje tak celosvětový trend, který klade důraz na bezpečnost a ekologický provoz. Motoristy, kteří tento požadavek splňují, odmění slevami na pojistném a dalšími výhodami.

Výjimkou v tomto směru není ani vedení hlavního města v Prahy. To se zase rozhodlo, že elektromobily zvýhodní tím, že jim nabídlo možnost parkování zdarma na všech modrých zónách bez ohledu na trvalé bydliště. Jediné, co musí takový řidič udělat, je auto zaregistrovat na příslušném úřadě. Registrace vyjde na pouhých 100 Kč.

ČSOB podporuje nákup elektromobilů

Další institucí, která veřejně straní elektromobilům, je ČSOB. Ta na podzim loňského roku představila program nazvaný “Čistá mobilita ČSOB leasing”. V rámci tohoto programu mohou klienti ČSOB využít leasingový produkt ELEKTRO Kredit nabízející výhodnou úrokovou sazbu 3,6 % a pojištění vozidel zahrnující povinné ručení i havarijní pojištění zdarma po celou dobu splácení leasingu.

Informace jsou platné k roku 2020.