Podnikání pro každého – jak začít budovat prosperující společnost

Kdo by nechtěl být svým vlastním pánem, vlastnit svou prosperující společnost s ochotnými zaměstnanci a bezproblémovou budoucností a chodit do práce jen když to sami uznáte za vhodné. Pro mnohé z nás to vypadá jen jako nesplnitelný sen, ve skutečnosti však v dnešní době můžete začít podnikat jednoduše a téměř okamžitě.

Stačí najít schopnou firmu, která všechny počáteční náležitosti vyřídí za Vás a tak se nemusíte učit ani žádné právnické paragrafy ani pátrat co všechno je vlastně k založení takové společnosti potřeba. Přijdete už jen k hotovému a svezete se na vlně klidu a úspěchu.

První věc, na kterou se zaměřit před začátkem svého podnikání a práci dle předmětu podnikání je samozřejmě založení s.r.o. Protože je společnost s ručením omezeným nejběžnější formou podnikání v České republice, předpokládejme, že po jedné takové toužíte i Vy. Pokud chcete ušetřit nejen svůj drahocenný čas, ale také peníze a námahu je nejjednodušší možností jak začít efektivně podnikat koupě tzv. ready made společnosti.

Když získáte takovouto společnost, nemusíte do ní vkládat žádný základní kapitál, veškerá administrativa je již vyřízena odborníky a Vy do firmy pouze vložíte vlastní nápady a připomínky. Podnikat tak můžete začít téměř okamžitě, bez jakékoliv námahy a navíc budete mít neustále přehled o svém majetku.

Další možností jak začít podnikat s co největším ziskem je koupit jednu z firem určených k prodeji. Prodej firem s.r.o. a a.s. dnes samozřejmě nabízí spousta institucí, jen u této si však můžete být jistí, že firma, kterou koupíte, za sebou nemá dlouhou a rozporuplnou historii, má splacený kapitál i případné dluhy a všechny její náležitosti jsou vyřízeny správně a legálně. Navíc mezi takovýmito firmami nenajdete jen společnosti zbrusu nové, ale i takové, které již plně prosperují a pouze hledají nového a schopného majitele.

A když už svou firmu nějaký ten pátek vlastníte a pouze chcete zlepšit její jméno a zajistit si jistou prestiž, není nic jednoduššího, než pořídit si vlastní virtuální sídlo. Toto sídlo funguje na principu běžné kanceláře, kterou budete mít napsanou ve svém obchodním rejstříku, ale o tom, že je pouze virtuální budete přitom vědět jen Vy. Tato služba je naprosto legální a zákony naší republiky jí schvalují. Vyhnete se tak tedy častým návštěvám finančního úřadu, získáte pro svou firmu lukrativní adresu, nový okruh zákazníků a možná i nové obchodní partnery.

Služby běžných kanceláří jako tiskárny nebo kopírky Vám zůstanou i nadále a v případě obchodních schůzí Vám zapůjčíme jakékoliv prostory. Navíc na adrese, kterou budete mít zapsanou v OR, bude zasedat tým našich specialistů, kteří Vám přepošlou poštu i dotazy možných zákazníků a Vy tak budete mít o všem neustálý přehled.

Tato služba je určena především podnikatelům, kteří své kanceláře využívají jen zřídka, jsou neustále na cestách nebo se snaží získat pro firmu lepší adresu. Virtuální kancelář Praha může říkat pane i Vám. Zařiďte si svou kancelář na virtuálním místě a ušetřete náklady za využívání starých a omšelých kancelářských prostor.

Důležitým krokem na začátku podnikání je také založení pojištění odpovědnosti podnikatele, a to podle typu podnikání, kterým se podnikatel zabývá. Odborníci na tento druh pojištění rádi pomohou s vhodným výběrem profesní odpovědnosti pro podnikatele.