Kalkulačka povinného ručení

Povinné ručení mít musíte, to vám nařizuje zákon, co ale nemusíte, je platit zbytečně více, než je nezbytně nutné. Že je to těžké zjistit, když každá z pojišťoven tvrdí, že právě její nabídka je ta nejvýhodnější? A rozpoznat nezávislého pojišťovacího poradce že je neméně těžké? U koho si sjednat zákonné pojištění motorových vozidel k vaší plné spokojenosti, si můžete ale klidně zjistit sami. Odborníkem na pojištění vozidel totiž může být úplně každý, využije-li služby, kterou nabízí povinné ručení porovnání. Protože by se dalo zjednodušeně říci, že vše, co k tomu potřebujete znát, jste se naučili v mateřské škole, jak praví titul jednoho slavného spisovatele.

Srovnávač povinného ručení vám po zadání základních údajů o vás i vašem vozidle během několika vteřin spočítá, na kolik vás vaše pojištění vyjde. V potaz je třeba brát mnoho faktorů (věk řidiče, lokalitu, kde žijete, jak dlouho máte řidičák atd.), proto byste to sami jen těžko tak přesně spočítali, jako to dokáže kalkulačka povinného ručení. Snadno tak najdete tu nejlepší nabídku na trhu, která však nutně nemusí být nejlevnější. Pečlivě si proto projděte, co je do vašeho pojištění zahrnuto. Pokud třeba máte zájem o asistenční služby, vždy si ověřte, zda jsou součástí vašeho pojištění, protože zdaleka nejsou samozřejmostí, zvláště u velmi levných nabídek. Pokud totiž uzavřete nevýhodné povinné ručení, dá se sice změnit, ale je zbytečné si komplikovat život, když můžete uzavřít výhodné povinné ručení hned na poprvé.

Vedle povinného ručení můžete srovnávač využít i pro havarijní pojištění, které ještě zdaleka není samozřejmostí pro většinu řidičů, i když rizika, která čekají na každého řidiče na silnicích, jsou velká. Navíc uzavřít zároveň povinné ručení i havarijní pojištění je finančně výhodné a je to v podstatě jeden z možných bonusů, kterým lze cenu zákonného pojištění snížit. Dále si např. můžete vybrat bonus i za předchozí bezeškodný průběh.