Kalkulace pojištění vozidel

Vskutku jedno z nejširších zázemí, které je velmi dobře historicky odůvodnitelné, má na českém trhu společnost, jejíž jméno snad ani není třeba připomínat. V oblasti pojištění všech možných rizik patří Česká pojišťovna k opravdové špičce a její historie nás přesvědčí o tom, že tomu není náhodou. Tato společnost vznikla již v roce 1827, což je téměř dvousetletá tradice. Zpočátku šlo pouze o pojišťovnu zabývající se krytím odpovědnosti za vzniklé požáry a o finančním zázemí společnosti hovoří samo za sebe i to, že ustála sérii neskutečných požárů v druhé polovině devatenáctého století, která byla korunována požárem v již rozestavěném Národním divadle. V roce 1945, kdy byla znárodněna, se stala jedinou pojišťovnou nabízející pojistky v rámci Československé socialistické republiky a tuto pozici si udržela až do roku 1991. V tomto roce přichází česká vláda s rozhodnutím otevření konkurenčního trhu pro další společnosti nabízející pojištění.

Další takovou společností, která k nám tentokráte dorazila z Francie, je AXA. Kořeny této finanční instituce se datují až k roku 1817, kdy byla ve Francii založena sjednocením několika společností poskytujících různá pojištění. V České republice působí teprve patnáct let, ale již za tu dobu má ve svém portfoliu všechna nejrůznější pojištění odpovědnosti za rizika každodenního života. Samotná skutečnost, že pouze v České republice má přes sedmsettisíc klientů svědčí o tom, že se nejedná o žádného troškaře, ale o skutečně silného hráče na poli pojišťovnictví a bankovnictví.

Pojištění proti odpovědnosti za škody způsobené při dopravní nehodě se sice zákonem předepsáno, ale není již nijak nastaveno, kterou z pojišťoven si pro tento produkt vybrat. Je tedy zcela na nás, zda zvolíme cestu nejnižších cen nebo nejlepšího poměru cena – výkon. Pro nás nejvhodnější nabídku nám pomůže vykreslit povinné ručení kalkulačka, která na základě námi zadaných zvolených parametrů propočítá všechny dostupné nabídky a určí nám několik pro nás optimálních. Konečný výběr je samozřejmě opět na nás a našem rozhodnutí.