Jak uzavřít pojistnou smlouvu přes internet

Pojistná smlouva je dokument, který se skládá z několika částí a slouží k zajištění finančního krytí pro případ škody. Uzavření pojistné smlouvy přes internet je snadný a pohodlný způsob, jak se pojistit. Co je nutné pro uzavření pojistní smlouvy online?

Tento článek každému pomůže zorientovat se v procesu získání pojištění prostřednictvím internetu. Nejprve je nutné si najít pojišťovnu, která nabízí pojistné smlouvy online. Existují různé pojišťovny, které nabízejí různé typy pojištění.

Online pojistná smlouva

Proto je důležité, aby si každý udělal čas a pečlivě si vybral správnou pojišťovnu, která mu poskytne nejlepší pojistnou smlouvu. Například je možné si sjednat online povinné ručení. Dalším krokem je vyplnění pojistné smlouvy.

Obvykle je potřeba vyplnit formulář, který bude obsahovat informace o osobě, včetně jména, adresy, telefonního čísla a dalších. Také musíte poskytnout informace o pojistném a pojišťovně.

Co dělat dál?

  1. Nezávazně si spočítejte, kolik stojí povinné ručení v našem kalkulátoru.
  2. Nabídku porovnejte se stávajícím povinným ručením nebo vyberte to nejlepší pro Vás a Vaše vozidlo.
  3. Sjednejte si povinné ručení uzavřením pojistné smlouvy, uhraďte pojistné a obratem získejte doklady.
  4. Užívejte si řízení vozidla a bez starosti a poznávejte svět.

Průvodce vysvětluje základní kroky, které podstoupíte při použití kalkulátoru a objednání pojištění.

Kalkulace ceny pojištění

Kalkulaci využije každý ke srovnání nabídek cen povinného ručení partnerských pojišťoven.
Pro kalkulaci a srovnání cen povinného ručení je nutné zadat vstupní parametry o daném člověku a vozidle, které chcete pojistit, k tomu je nutné mít u sebe také velký technický průkaz.

Výběr z nabídky cen pojištění

Po vyplnění kalkulátoru se nejdříve zobrazí jednotlivé nabídky cen povinného ručení všech dostupných pojišťoven, včetně různých dodatečných připojištění. Je nutné si vybrat pojištění, které je pro danou osobu nejvhodnější a nejvíce ho oslovilo.

V dalším kroku se vyplňují údaje o osobě a pojišťovaném vozidle do jednotlivých políček.

Po zadání všech údajů a potvrzení, se povinné ručení a návrh smlouvy přehledně zrekapituluje včetně pojistných podmínek a jiných právních ujednání. To je ideální chvíle si po sobě vše ještě jednou řádně překontrolovat

Dočasná zelená karta a pojistná smlouva

Následně člověk obdrží na zadaný email zprávu, která potvrzuje přijetí jeho objednávky povinného ručení. Zpráva bude obsahovat údaje pro zaplacení pojištění, dočasný doklad o pojištění tzv. zelenou kartu s platným elektronickým podpisem a zároveň elektronickou podobu pojistné smlouvy, která slouží i jako doklad potřebný k přihlášení do registru vozidel.

V následujících dnech dojde k obdržení originálů všech dokladů poštou na zadanou adresu. Smlouvu je nutné podepsat a zaslat zpět na adresu.