Havarijní pojištění pro Land Rover

Land Rover je základním modelem luxusních automobilů s pohonem 4×4. Tyto výkonné vozy se již po desetiletí odlišují od konkurence svými neuvěřitelnými terénními schopnostmi a stylovým designem. Nejen pro zdolávání horských stezek je dobré mít uzavřené havarijní pojištění.

Pokud jde o výkon, vozy Land Rover mají vše. Jsou vybaveny výkonnými motory a jsou konstruovány pro zdolávání jakéhokoli terénu, od dlážděných městských ulic až po kluzké horské průsmyky. Jejich motory jsou navrženy tak, aby poskytovaly maximální točivý moment pro rychlou akceleraci a vynikající ovladatelnost.

Největší výhodou vlastnictví vozu Land Rover jsou samozřejmě jeho působivé terénní schopnosti. Land Rover vybavený pohonem všech kol s nízkým rozsahem zvládne téměř jakýkoli terén.

Vozidlu Land Rover hrozí nejrůznější rizika, jako je poškození vandalem, škody v důsledku střetu se zvěří, zničení živelnou událostí (požár, pád stromu, vichřice, úder blesku či povodeň) i krádež. Jak se bránit?

Krádeži ani pádu stromu na vozidlo člověk nezabrání. Může však získat odpovídající finanční náhradu, pokud si včas sjedná kvalitní havarijní pojištění pro Land Rover. Širokou nabídku najde na stránkách www.ePojistka.cz, které se na pojištění vozidel specializují.

Na co se vztahuje havarijní pojištění pro Land Rover?

Základní havarijní pojištění pro Land Rover kryje tato rizika:

  • havárie – zaviněná autonehoda
  • odcizení – krádež vozidla nebo jeho částí
  • živel – poškození nebo zničení vozidla živly (povodeň, kroupy, blesk)
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem

Pojišťovny dále nabízejí různé kombinace základních rizik a každý se může rozhodnout, proti kterým se chce pojistit. Nejvýhodnější je sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika. Tato varianta ovšem bývá nejdražší. Ovšem zrovna pro Land Rover se vyplatí komplexní pojištění sjednat.

Cena havarijního pojištění

Pojišťovny nabízejí u havarijního pojištění různé varianty pojištěných rizik, proto není možné obecně říci, jaká je cena havarijního pojištění. Cena havarijního pojištění by však neměla být hlavním kritériem pro výběr pojištění. Zásadní je především kvalita pojištění, asistenčních služeb a rychlost likvidace.

Výši ceny havarijního pojištění ovlivňuje celá řada parametrů, jako je cena vozidla, jeho stáří, míra spoluúčasti a úroveň zabezpečení.

Platí, že čím starší a levnější vůz je, tím nižší bude výše ceny havarijního pojištění. A naopak. Pokud má tedy někdo starší vozidlo, pak se nevyplatí do havarijního pojištění investovat. To se vyplatí zejména u dražších a novějších vozidel.

Hodnota vozidla navíc každým rokem klesá, tím pádem i samotná pojistka bude každým rokem levnější. Z tohoto důvodu by si měl každý pojistnou smlouvu pravidelně aktualizovat, aby neplatil víc, než musí.

Také platí, že ten, kdo častěji bourá, bude platit vyšší pojistné. Stejně tak bude více platit senior nebo naopak mladý řidič do 25 let.

Jak sjednat havarijní pojištění?

Najít nejlevnější a zároveň nevýhodnější havarijní pojištění může být oříšek. Nabídek pojišťoven je opravdu hodně a bývá poměrně obtížné se v nich vyznat a vybrat to správné havarijní pojištění.

Čas s porovnáváním nabídek jednotlivých pojišťoven a výběrem toho správného havarijního pojištění ušetří online kalkulačka havarijního pojištění.

Po vyplnění jednoduchého formuláře systém vygeneruje nabídky havarijního pojištění všech pojišťoven, které jsou přehledně seřazeny od nejlevnějších až po ty nejdražší. Zároveň je uvedeno, jaké služby havarijní pojištění zahrnuje.

Pokud se člověk pro některou z nabídek rozhodne, může havarijní pojištění rovnou sjednat. Většinou dostane za online sjednání slevu. Veškeré potřebné doklady přijdou pojistníkovi mailem.

O značce Land Rover

Na konci 19. století společnost Starley & Sutton přechází z výroby jízdních kol na výrobu automobilů. V roce 1904 se mění také název společnost na Rover a na trh je uveden první automobil.

Skutečná historie této značky začala však až v roce 1948, kdy se společnost nechal inspirovat vojenskými terénními automobily tzv. jeepy. Land Rover tak začíná navrhovat vlastní terénní a užitkové vozy. Hlavním cílem bylo navrhnout farmářský vůz, který by měl pohon na všechny čtyři kola.

První model byl uveden ve stejném roce a šlo o Land Rover Série 1 s výkonem 37 kW a objemem 1,6 litrů.

Automobily Land Rover si lidé oblíbili zejména kvůli vysoké odolnosti a dlouhé životnosti. A to nejen v oblasti soukromého a užitkového sektoru. Automobily Land Rover byli využívány také v Korejské válce, při Suzeské krizi či v bitvě o Falklandy.

A navíc v současné době jsou modely této značky využívány také řadou světových organizací, jako jsou například Born Free Foundation, Biosphere Expeditions či The Royal Geographical Society.

Land Rover brzy dosáhl vedoucího postavení mezi výrobci automobilů s pohonem na všechny kola. Nejznámějším modely se stali Land Rover Defender, vyráběný od roku 1983 či Land Rover Freelander, vyráběný od roku 1996.

O vozidlech Land Rover se také říká, že 60 procent všech vyrobených vozů je stále provozuschopných, a to i přes staří 60 let.

Modely vozidel Land Rover:

  • Land Rover Defender
  • Land Rover Discover
  • Land Rover Freelander
  • Land Rover Range Rover
  • Land Rover Range Rover Evoque
  • Land Rover Range Rover Sport