Havarijní pojištění pro Lancia

Vozy Lancia jsou na automobilovém trhu již více než sto let. Italská automobilka má za sebou dlouhou a slavnou historii výroby jedněch z nejluxusnějších a nejinovativnějších vozů na trhu. Jak sjednat havarijní pojištění pro Lancia?

V rámci pojištění vozidel si kromě povinného ručení lze sjednat také havarijní pojištění. Havarijní pojištění sice vozidlo Lancia neochrání před vandaly ani zloději, ovšem v případě krádeže či poškození poskytne majiteli odpovídající finanční náhradu.

To platí také pro škody, které na vozidle způsobí živelná událost jako je povodeň, záplava, požár, pád stromu, úder blesku a další. Nabídku výhodného havarijního pojištění nabízí specializované stránky www.ePojistka.cz.

Havarijní pojištění pro Lancia – co zahrnuje?

Havarijní pojištění je určeno k ochraně vlastního vozidla Lancia před škodami na tomto vozidle vzniklými. V rámci havarijního pojištění auta je tedy chráněn majetek pojištěného. Havarijní pojištění, často nazývané kasko, je dobrovolné smluvní pojištění vozidla.

Naproti tomu povinné ručení je zákonné pojištění, kterému se nikdo nevyhne. A pokud to zkusí, hrozí mu pokuta do 40 tisíc korun. Toto pojištění zaručuje, že pojišťovna nahradí škodu na majetku nebo zdraví třetím osobám.

Pojišťovny nabízejí 4 základní varianty havarijního pojištění, které se vztahují na tyto případy:

  • havárie – škoda způsobená zaviněnou dopravní nehodou
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem
  • odcizení
  • živel – škoda způsobená přírodní katastrofou (povodeň, kroupy, úder blesku aj.)

Pojišťovny nabízejí různé kombinace základních rizik a každý se může rozhodnout, proti kterým se chce pojistit. Nejvýhodnější, ovšem také nejdražší, je sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika.

V rámci havarijního pojištění pro Lancia je možné sjednat i různá doplňková připojištění (čelní sklo, mimořádná výbava nebo úrazové pojištění).

Jak sjednat havarijní pojištění pro Lancia?

Najít levnější a kvalitní havarijní pojištění může být oříšek. Nabídek pojišťoven je opravdu hodně a bývá poměrně obtížné vybrat to správné havarijní pojištění. Čas s porovnáváním nabídek jednotlivých pojišťoven a výběrem kvalitního havarijního pojištění ušetří online kalkulačka havarijního pojištění.

Do ní se vyplní základní údaje o vozidle a jeho majiteli. Po vyplnění jednoduchého formuláře systém vygeneruje nabídky havarijního pojištění, které jsou přehledně seřazeny od nejlevnějších až po ty nejdražší. Zároveň je uvedeno, jaké služby havarijní pojištění zahrnuje.

V případě havarijního pojištění je třeba pamatovat na to, že nejlevnější havarijní pojištění nemusí být tou správnou volbou. Důležitá je kvalita a rozsah nabízených služeb.

Pokud se člověk pro některou z nabídek rozhodne, může pojištění rovnou sjednat.

Havarijní pojištění pro Lancia – kdy se vyplatí?

Obecně se dá říct, že havarijní pojištění se vyplatí pro vozidla mladší šesti let a luxusní vozidla. U luxusních značek, u nichž pořizovací cena vozidel šplhá do závratných výšin, se havarijní pojištění vyplatí i po uplynutí této doby.

Kdo si pořídí nové vozidlo Lancia, pak se mu havarijní pojištění rozhodně vyplatí. S počtem u jetých kilometrů a opotřebením přestane havarijní pojištění dávat smysl.

Také je potřeba pamatovat na to, že hodnota vozidla každým rokem klesá, tím pádem i samotná pojistka bude každým rokem levnější. Z tohoto důvodu by si měl každý pojistnou smlouvu pravidelně aktualizovat, aby neplatil víc, než musí.

O značce Lancia

Tato italská automobilka byla založená v roce 1906 dvojicí přátel, kterými byli pánové Claudio Fogolin a automobilový závodník Vincenzo Lancia, po němž byla společnost pojmenována. Vincenzo Lancia předtím pracoval pro společnost bratří Ceiranů jako inženýr a závodní jezdec. Tuto společnost však v roce 1899 koupil Fiat.

V roce 1907 byl na trh uveden první model této značky, kterým byla Lancia Alpha. I všechny následující modely až do současnosti jsou označovány podle řecké abecedy nebo jsou jinak spojeny s antikou. Strýc Vincenza byl totiž profesorem antické literatury a právě on poradil svému synovci, aby takto jednotlivé modely nazýval.

Významným modelem byla Lancia Theta, vyrobená v roce 1913, která jako první automobil vůbec měla zabudovaný elektrický systém. Lancia se zpočátku proslavila právě podobnými technologickými novinkami.

Automobily značky Lancia byli úspěšné také v oblasti automobilových závodů. Například v roce 1950 to byl model Lancia Aurelia, který se stal základem i pro vozy Formule 1. V historii této značky byl však nejlepším závodním automobilem model Lancia Stratos HF v první polovině 70. let, který oslňoval výkonem 190 koní a rychlostí až 230 km/h.

Druhé světová válka přinesla finanční problémy, které skončily prodejem společnosti. V roce 1969 odkoupila společnost Lancia italská automobilka Fiat. Fiatu se podařilo Lancii vyzdvihnout opět na špici v automobilovém průmyslu.

Modely vozidel Lancia

  • Lancia Dedra
  • Lancia Delta
  • Lancia Kappa
  • Lancia Lybra
  • Lancia Phedra
  • Lancia Prisma
  • Lancia Thema
  • Lancia Thesis
  • Lancia Y
  • Lancia Zeta
  • Lancia Flavia
  • Lancia Voyager