Havarijní pojištění pro Dacia

Pro motorová vozidla existuje tzv. povinné ručení, což je zákonné odpovědnostní pojištění. Povinné ručení musí mít uzavřené každé motorové vozidlo, které odpovídá technickým požadavkům a je registrované. Co je cílem povinného ručení?

Cílem povinného ručení je řádná, rychlá a odpovídající úhrada škody osobám poškozeným na majetku či zdraví při dopravních nehodách.

Dacia

Dacia je známá rumunská společnost vyrábějící osobní automobily, která byla založená v roce 1968. Ve skutečnosti však základy firmy byly položené již za druhé světové války, kdy vyráběla vojenská letadla, a po válce, kdy se specializovala na výrobu součástek do letadel a zemědělských strojů. Původní název společnosti zněl Uzina de Autoturisme Pitesti (UAP). Teprve o několik let později došlo k přejmenování společnosti na Dacii.

Na vývoji této automobilky měla vliv zejména spolupráce s významnou francouzskou automobilkou Renaultem. Právě tato spolupráce vedla ke vzniku prvních automobilů této nové značky, kterým byli zejména modely Dacia 1100 a 1300. Druhý model byl velmi úspěšný a prodalo se ho přes 2 milióny kusů. V roce 1978 se Dacia osamostatnila a rozhodla se pro výrobu vlastních modelů.

Modely Dacia jsou vybaveny moderními technologiemi, které zajišťují výkon a komfort. Nabízejí také vysokou míru bezpečnosti, což z nich činí ideální volbu pro rodiny. Dacia nabízí velkou škálu modelů pro každou situaci.

Od plně vybavených SUV, které nabízí také velmi známá značka Škoda, po menší městské vozy, je zde automobil pro každého. Dacia má také širokou škálu motorů, včetně benzínových, dieselových a hybridních.

Dacia má také nízké náklady na provoz. Jejich vozy jsou navrženy tak, aby byly úsporné při spotřebě paliva. Díky tomu je Dacia oblíbenou volbou pro cestování i na kratší vzdálenosti. Navíc Dacia nabízí širokou škálu příslušenství. Uživatelé mohou vybírat z široké škály doplňků, které zvýší bezpečnost, výkon a komfort.

Renault se do společnosti vrací znovu až v roce 1999, kde odkupuje na 51 procent akcií společnosti Dacia. Během dalších čtyř let se jim podařilo získat 99 procent akcií a Dacia byla začleněna dosvětové skupiny Renault Group. Právě díky miliónovým investicím se ze značky Dacia stává jedna z velkých evropských automobilek. Na rumunském trhu se jí podařilo získat dokonce 60 procent a do okolních zemí vyváží 10 procent ze své roční produkce.

Modely vozidel Dacia

  • Dacia 1300
  • Dacia 1310
  • Dacia 1410
  • Dacia Duster
  • Dacia Logan
  • Dacia Nova
  • Dacia Ostatní
  • Dacia Sandero
  • Dacia Solenza
  • Dacia Lodgy
  • Dacia Dokker

Vybrat vhodný vůz si tak může opravdu každý a samozřejmě je dobré myslet i na vhodné pojištění.

Havarijní pojištění

Havarijní pojištění je pojistná smlouva, která pokrývá škody na vozidlech vzniklé nehodou nebo vlivem mimořádných událostí. Jedná se o jeden z nejdůležitějších typů pojištění, které mohou řidiči využít. Havarijní pojištění je obvykle součástí širokého spektra pojištění automobilu, které vám umožňuje ochránit svoje auto proti škodám způsobeným nehodou, krádeží, požárem, vybuchnutím nebo jinými mimořádnými událostmi.

Havarijní pojištění je obvykle součástí pojistné smlouvy, kterou máte se svou pojišťovnou. Je důležité si uvědomit, že havarijní pojištění se nevztahuje na škody způsobené vlastním hrubým pochybením. Většina havarijního pojištění vám poskytne ochranu proti nákladům, které byste při následcích nehody museli platit. To zahrnuje náklady na opravu poškozeného vozidla, náklady na náhradní náhradní díly a také náklady na zdravotní péči