Havarijní pojištění kalkulačka

Při výběru pojišťovny, na kterou se obrátíte s žádostí o havarijní pojištění, můžete brát v potaz množství faktorů. Někdo dá na zavedené jméno pojišťovacího ústavu, jiný slyší na nejnižší cenu, další třeba na doplňující produkty, jako je např. možnost dalšího připojištění, či kvalitu služeb. Ať tak či tak, jen málokdo je natolik zběhlý v oblasti pojišťovnictví, aby si pro sebe dokázal najít tu nejlepší nabídku sám bez pomoci. Dnešní doba poskytuje nové možnosti, a tak nemusíte nikam chodit ani složitě hledat nějakého odborníka. Vše, co potřebujete znát, najdete ve svém počítači. Kalkulačka havarijního pojištění vám snadno a rychle spočítá, na kolik vás to všechno vyjde.

Havarijní pojištění je svobodnou volbou každého provozovatele motorového vozidla. Zřídit si povinné ručení je zákonná povinnost, „havarijko“ je tu pro ty, kteří chtějí větší míru jistoty, než je dána zákonem. Porovnat nabídku havarijního pojištění je mnohem těžší, protože sám pojem není úplně jednoznačný. Některé pojišťovny totiž do tohoto typu pojištění zahrnují jak pojištění škod na vlastním vozidle, tak živelné pohromy či odcizení vozu. Jiné mají naopak havarijní pojištění odstupňováno a vy se tak můžete pojistit třeba jen pro případ živelné pohromy. Proto je velice těžké nabídku havarijního pojištění porovnat bez patřičného přehledu. Naštěstí jako existuje povinné ručení porovnání, tak i nabídku havarijního pojištění si lze takto snadno porovnat. A pak už jen online sjednat to, co vám bude nejvíc vyhovovat.

Havarijní pojištění je výhodné si zřídit v kombinaci s povinným ručením. Pojišťovny totiž v tomto případě poskytují slevy, třeba ve výši pěti procent. Zvážit je dobré také možnost připojištění, např. čelního skla, které jistě oceníte, když vám nešťastnou náhodou rozbije přední sklo kámen odražený jiným autem. Že se taková škoda uhradí z povinného ručení původce škody, si můžete nechat jenom zdát.