Havarijní pojištění kalkulace

Stejně jako povinné ručení lze snadno vybrat a sjednat po internetu, tak také havarijní pojištění je už také přístupné touto cestou. I když pravdou zůstává, že vybrat si dobré havarijko může být o něco složitější. Cena zůstane pro většinu klientů asi stále tím nejdůležitějším faktorem pro výběr, ale na rozdíl od povinného ručení je u tohoto typu pojištění vozidel více zavádějící. U povinného ručení je vymezen zákonem, co bude v případě pojistného plnění pokrývat. Jistě, ve hře jsou asistenční služby a mnohé další faktory, ale základ máte jistý. U havarijního pojištění je to jiné. Jednak už proto, že samotný pojem havarijní pojištění není jednoznačně vymezen. Někde je pod něj zahrnuto jen pojištění pro případ živelných pohrom, jinde i vandalismus, odcizení vozidla i jeho poškození.

Mnohé z těchto nejasností vám pomůže vyřešit srovnávač havarijního pojištění, protože přehledně vidíte, co máte v ceně a kolik vás to kde bude stát. Sami si tak ověříte, že cena opravdu není směrodatná. V potaz je také dobré vzít ohlasy těch, kteří mají u vám vybrané pojišťovny své vozidlo pojištěno a v ideálním případě jim vznikla škoda, kterou jim musela pojišťovna uhradit. Z první ruky si tak ověříte, zda se pojišťovna staví  ke svým závazkům opravdu tak, jak slibuje. Bez průtahů, rychle a věcně. Ve hře jsou pak i četná připojištění (např. čelního skla atd.). To už musí ale zvážit každý sám, zda mu to k něčemu bude.

S ePojistka.cz můžete sjednat jak havarijní, tak povinné ručení online. Získáte tak všechny slevy, které poskytují pojišťovny plus další speciální navíc. Pokud stále ještě pochybujete, že povinné ručení porovnání či kalkulačka havarijního pojištění vám s výběrem příliš nepomůže, pak vězte, že sami byste informace, které si můžete během pár vteřin dohledat ve svém počítači, shromažďovali hodně dlouho. A stejně byste nikdy nezískali tak ucelenou nabídku.