Jak vybrat cestovní pojištění

V dnešní době je velmi snadné koupit během pár minut letenku, sbalit si baťoh a vyrazit do světa. Cestovat se dá s dobře naplánovaným itinerářem, nebo totalně na blint, kdy člověk ani neví, kde se probudí další ráno. Zahraniční pracovní cesty jsou také poměrně časté a spousta lidí pracovně lítá po celém světě. Ať už je důvod cestování jakýkoliv, bezesporu je důležité nezapomínat na cestovní pojištění. Kde najít nejvhodnější cestovní pojištění?

Kdykoliv je možné si zřídit online cestovní pojištění do zahraničí. Pojištění zabere jen pár minut a většinou vyjde jen na pár korun. Nejlevnější cestovní pojištění je možné najít během pár minut a to především díky cestovní pojištění srovnání.

Cestovní pojištění

Nabídka pojištění je velmi rozsáhlá a je důležitý, aby si každý sám porovnal, co je pro něj nejvýhodnější. Každý má jiný důvod cesty do zahraničí, plánuje podnikat jiné aktivity, a tak se sám musí rozhodnout pro nejlepší cestovní pojištění dle jeho požadavků.

Cestovní pojištění je možné sjednat online do 2 minut a to rovnou se slevou za online vyřízení ve výši až 50 %. Cestovní pojištění tak může vyjít už od 7 Kč na den, což je opravdu krásná cena a doslova se člověk může pojistit za pár korun.

Co kryje cestovní pojištění

Při výběru cestovního pojištění je důležité vědět, kam, na jak dlouho a za jakým účelem člověk cestuje. Jedná se o tři základní věci, podle kterých si zvolí správné cestovní pojištění. Každá pojišťovna zpravidla nabízí několik balíčků typů pojištění.

Většina základních balíčků obsahuje:

  • veškeré náklady na lékařské ošetření a případnou hospitalizaci
  • veškeré léky pro léčbu
  • nezbytné převozy či převoz tělesných ostatků

Pojišťovny velmi často nabízí sestavení balíčků na míru. V případě, kdy člověk plánuje adrenalinové zážitky, určitě se vyplatí si připlatit za úrazy. Zatímco člověku, který cestuje pouze na pracovní zahraniční schůzku, pravděpodobně využije možnost toho nejzákladnějšího balíčku.

Díky cestovnímu připojištění je možné z pojistky uhradit i škody, které na cestách způsobí domácí mazlíček.

Cestovní pojištění a možnosti připojištění

V případě, že člověku nestačí pouze základní balíček cestovního pojištění, které nabízí každá pojišťovna, může využít různé typy připojištění.

Jedno z nejčastějších připojištění je připojištění odpovědnosti za škodu. Jedná se o případ, kdy cestovatel způsobí škodu třetí osobě a to jak na majetku, tak i na jeho zdraví. Dokonce do tohoto připojištění často patří i škody, které způsobí rodinný příslušník a mazlíček.

Z připojištění odpovědnosti za škodu je možné hradit náklady na léčení, ušlý zisk, bolestné a pojistné limity se pohybují v řádech milionů.

Dalším oblíbeným připojištěním je připojištění zavazadel. Jakmile na cestě dojde k poškození, zničení nebo ztrátě zavazadel, pojišťovna tuto pojistnou událost uhradí.

Každá pojišťovna má trochu jiné podmínky, některé vylučují z pojištění debetní a kreditní karty, šperky, hotovost a elektroniku. Proto je nutné si řádně prostudovat podmínky.

Při cestováním letadel se dá také připojistit let. Jedná se o případy, kdy dojde ke zpoždění či dokonce zrušení letu a je nutné, aby si pojistitel našel náhradní ubytování, pořídil nové letenky a samozřejmě se kvůli zdržení potřebuje i stravovat. Vše je možné uhradit z pojistky.

Především od doby propuknutí onemocnění Covid-19 je velmi zajímavé pojištění storna zájezdu. V případě, kdy dojde ke zrušení či posunutí zájezdu, je možné uplatnit pojištění.

Některé pojišťovny tak zaručují, že i v případě zrušení dovolené kvůli Covidu, pojistiteli uhradí veškeré náklady. Opět je důležité si řádně přečíst podmínky a případné výluky z pojistné smlouvy.

Pojištění je možné vyřešit během pár minut online z pohodlí domova, telefonicky, anebo osobně u některé z pojišťoven. Každému člověku vyhovuje jiný způsob.

Celkově pojistné vyjde zpravidla na pár stovek a přitom kryje škody v řádech miliónů. Vždy je lepší si vybrat vhodné cestovné pojištění, než riskovat cestování bez něj a to i v případě, kdy se jedná pouze o krátkou cestu.