Carvago – co to je a jak služba funguje

Carvago je společnost zabývající se online prodejem ojetých automobilů. Její platforma umožňuje zákazníkům prohlížet, vyhledávat a nakupovat automobily bez nutnosti kontaktovat prodejce. Carvago také nabízí služby jako inspekce vozidel, financování a vyřízení veškerých potřebných dokumentů. Celý proces nákupu automobilu je prováděn online, což značně usnadňuje a zrychluje celý proces.

Carvago je česká společnost, která poskytuje služby související s nákupem a prodejem ojetých vozidel. Společnost se specializuje na online prodej a nabízí široký výběr ojetých automobilů různých značek a modelů.

Jak funguje Carvago, jaké nabízí Carvago auta nebo jaké mají klienti zkušenosti s Carvagem? A jak je možné kontaktovat Carvago tým?

Carvago – co to je

Carvago se snaží zjednodušit a zefektivnit proces nákupu auta prostřednictvím své inovativní online platformy. Zákazníci mají možnost prohlížet detaily o vozidlech, případně si objednat inspekci vozidla nebo finanční služby v rámci nákupu.

Carvago také zajišťuje kompletní administrativu související s nákupem a převodem vozidla.

Carvago.cz

Přestože se jedná o českou firmu, hlavní doména je Carvago.com, respektive na tuto doménu je uživatel přesměrován ve chvíli, kdy do vyhledávače zadá Carvago.cz.

Carvago je česká online platforma pro prodej a nákup ojetých automobilů. Na Carvago.cz mohou jednotlivci i autobazary zveřejnit inzeráty s nabídkou svých vozidel, které potenciálně zájemce mohou prohlédnout a kontaktovat je prostřednictvím platformy.

Carvago nabízí možnost filtrování inzerátů podle různých kritérií, jako jsou značka automobilu, cena, rok výroby nebo stav vozu. Prodejci mají také možnost vylepšit své inzeráty placenými možnostmi, například přidáním fotografií nebo zvýrazněním inzerátu.

Uživatelé Carvago mohou také zadat poptávku po konkrétním automobilu a čekat na nabídky od prodejců. Platforma je přístupná zdarma pro uživatele, kteří chtějí prohlížet inzeráty a komunikovat s prodejci.

Carvago také poskytuje různé informace a rady ohledně nákupu a prodeje ojetých automobilů, jako jsou tipy na prohlídku vozu, kontroly při nákupu nebo informace o povinných dokladech.

Carvago Česko – historie

Carvago je česká společnost, která se specializuje na koupi a prodej osobních vozidel. V průběhu krátké doby po svém rozjezdu se stala jedním z předních hráčů v automobilovém trhu v České republice. Carvago působí jako prostředník mezi majiteli vozidel a potenciálními zákazníky, kteří si chtějí zakoupit automobil.

Carvago Česko využívá inovativní online platformu, která umožňuje jednoduchý a pohodlný proces pronájmu nebo prodeje automobilů. Zákazníci si mohou vybrat z široké nabídky vozidel různých značek a modelů, která jsou dostupná prostřednictvím Carvago.

Jedním z hlavních cílů Carvago Česko je poskytovat kvalitní služby se zaměřením na profesionální přístup k zákazníkům. Společnost usiluje o transparentnost a férovost ve všech transakcích a nabízí zákazníkům možnost rezervace vozidla online a následného prohlídkového testování.

Carvago se také zabývá odkupem a prodejem ojetých vozidel. Společnost podléhá přísnému průzkumu stavu a historie každého automobilu, který prodává, aby zajistila kvalitu a bezpečnost pro budoucí majitele.

Carvago v zahraničí – Carvago.com

Carvago funguje také v zahraničí, konkrétně na Slovensku, v Polsku, Německu, Rakousku, Itálii a Rumunsku. Konkrétně v těchto zemích je možné si nově zakoupené vozidlo od Carvaga vyzvednout

Navíc ve své nabídce má Carvago vozidla napříč celou Evropou.

Jak funguje Carvago

Carvago je online platforma, která propojuje prodávající a kupující automobilů. Jak funguje Carvago?

Funguje tak, že prodávající nahrává informace o vozidle, které chce prodat, včetně fotografií a technických specifikací. Poté potenciální kupci mohou procházet nabídky vozidel na platformě a vybrat si ten, který jim nejlépe vyhovuje.

Pokud se kupující rozhodne zájem o určité vozidlo, může s prodejcem navázat kontakt prostřednictvím platformy a domluvit se na dalších podrobnostech, jako jsou testování vozidla nebo jednání o ceně. Carvago poskytuje také pomoc při financování nákupu vozidla prostřednictvím své finanční služby. Navíc je také možné dát staré auto na protiúčet.

Jakmile je prodej uzavřen, Carvago se podílí na proces převodu vozidla a další administrativní záležitosti. To zahrnuje zajištění přenosu vlastnictví, sjednání pojištění a úhradu kupní ceny. Carvago také poskytuje záruku na každé prodané vozidlo, která chrání kupujícího v případě skrytých vad nebo problémů s vozidlem.

Záruku nabízí Carvago zdarma na půl roku ke všem autům s tím, že je možnost ji prodloužit až o tři roky. Navíc nabízí záruku také bez spoluúčasti, kdy rozsah krytí se vztahuje na školy, které vzniknou kvůli používání automobilu. Jednou z podmínek ale je pravidelný servis.

Carvago si účtuje provizi za každý provedený prodej vozidla prostřednictvím platformy. Tato provize se odvíjí od hodnoty vozidla a je sjednána předem mezi Carvago a prodávajícím.

Při prodeji auta nabízí také Carvago možnost přihlášení vozu současně s pojištěním a navíc mohou doručit auto až ke kupujícímu domů.

Carvago auta – nabídka

Jaké nabízí Carvago auta?

Carvago nabízí různé typy automobilů, včetně osobních vozidel, dodávkových vozů a motocyklů. Nabízejí také širokou škálu značek a modelů, aby splnili potřeby různých zákazníků. K srpnu 2023 bylo možno na webových stránkách zobrazit přes 850 visíc vozů.

Carvago také poskytuje služby výkupu aut a leasingu vozidel pro firemní zákazníky. Mají také možnost dlouhodobého pronájmu automobilů a nabízejí finanční služby spojené s nákupem aut.

Carvago je také specializovaný na prodej ojetých vozů, které jsou pečlivě vybrány a prověřeny technicky i dokumentačně. Nabízejí různé značky a modely aut různých cenových kategorií, aby uspokojili potřeby různých zákazníků.

Další službou, kterou Carvago poskytuje, je nabídka ojetin z evropského trhu. Tento model prodeje auta zahrnuje vyhledání a import auta přímo od majitele nebo autorizovaného prodejce v zahraničí. Zákazník má tak možnost vybrat si z širší nabídky aut a má záruku původu a technického stavu vozidla.

Mechanici, kteří jsou součástí týmu Carvaga jsou navíc certifikovaní s dlouholetou praxí (jak informuje samotný web). Navíc Carvago ručí za stav vozu a v případě zjištěné závady nabízí i kompenzaci.

Carvago prodej aut

Carvago se zaměřuje také na digitální prodej aut, což znamená, že zákazník může celý proces nákupu vozidla vyřídit online (z toho důvodu je potřeba počítat s tím, že za vůz nelze platit hotově) a získat veškeré potřebné informace a dokumenty (například kupní smlouvu na auto nebo plná moc k přepisu vozidla) prostřednictvím internetu.

To zahrnuje možnost výběru a rezervace auta, porovnání cen, zobrazení fotografií a technických dat, získání historie servisu a nehod a dalších informací. Jaké nabízí Carvago prodej aut a jaký je postup u prodeje aut?)

V případě, že zákazník se rozhodne pro nákup, může celý proces uzavření smlouvy a zařízení financování auta také proběhnout online.

Co se týká financování, tak Carvago nabízí možnost akontace už od 10 procent, kdy schválení je možné během půl hodiny. Pokud navíc klient potřebuje zjistit více informací, nebo si domluvit nízké splátky, může kontaktovat tým Carvaga napřímo přes jejich formulář na webových stránkách.

Jejich webová stránka obsahuje také vyhledávací filtr, který umožňuje zákazníkům specifikovat své požadavky a najít tak přesně to vozidlo, které hledají. Nabízí například Carvago prodej aut na komisi?

Carvago také nabízí možnost prodeje auta na komisi, kde majitel auta deleguje prodej na Carvago a firma se postará o veškeré aspekty prodeje, včetně marketingu, vyjednávání s potenciálními kupci a papírování. Tato služba je vhodná pro ty, kteří nemají čas nebo chuť sami se zabývat prodejem svého vozidla.

Celkově lze říci, že Carvago nabízí širokou škálu ojetých vozidel a služeb spojených s prodejem a nákupem aut. Jejich cílem je usnadnit a zjednodušit proces nákupu a prodeje auta prostřednictvím inovativních a digitálních řešení.

Zkušenosti s Carvago – pozitivní

Mnoho uživatelů má zkušenosti s Carvago pozitivní . Chválí zejména jednoduchý proces prodeje a rychlé vyřízení transakce. Carvago se také stále rozšiřuje do nových zemí a nabízí možnost prodeje automobilů bez nutnosti fyzicky navštívit jejich pobočku.

Na druhou stranu zkušenosti s Carvago jsou i negativní.

Carvago zkušenosti – negativní

Nicméně, někteří uživatelé se setkali s nejednoznačnými cenovými nabídkami a problémy s komunikací se zákaznickou podporou. Kvůli tomu má Carvago zkušenosti i negativního charakteru.

Občas se také vyskytuje nedostatek dostupných informací o konkrétních automobilech, což může být frustrující pro potenciální kupce.

Celkově lze však říci, že většina uživatelů má pozitivní zkušenosti s carvago a hodnotí tuto platformu jako spolehlivou a pohodlnou pro prodej a nákup automobilů. Je však vždy důležité důkladně prověřit podmínky prodeje a zajistit si co nejvíce informací o vozidle, které chcete koupit.

Carvago recenze

Například na Googlu se vyskytuje hned několik stovek Carvago recenzí, které mají ale ve výsledku pozitivní charakter.

Konkrétně na Googlu jsou v roce 2023 bezmála čtyři stovky recenzí, kdy celkové hodnocení je 4,5 hvězdičky. Na samotných stránkách Carvaga se pak objevuje přes jeden a půl tisíce recenzí s celkovými 4,8 hvězdičkami.

Vůbec jsem nevěděl do čeho s Carvago jdu, ale řekl jsme si, že vyzkouším něco nového. A tak trochu jsem byl z bazarů otráven, neměl jsme čas ani chuť to dále u nich řešit, proto jsem to risknul. Vážení, žádný risk se nekonal, využil jsem 3 car audity, než jsem se rozhodl pro ten pro mne nejlepší vůz (všechny audity v ceně jednoho). Proces velice čitelný, transparentní srozumitelný, prostě paráda,“ hovoří jedna z prvních recenzí na Googlu.

Na Carvago jsem se nejprve rozhodl prodat naše staré rodinné auto. Přišlo mi fajn, že jen stačí vyplnit formulář online a počkat na cenovou nabídku z aukce. Vzhledem k mé vytíženosti to bylo ideální řešení. Neměl jsem nějaké přehnané představy o ceně, přesto mě nabídka, která přibližně po týdnu přišla příjemně překvapila,“ chválí si další z recenzentů.

Díky společnosti Carvago mám nyní moc sympatické vozítko, které se v Česku téměř nevyskytuje. A na české poměry jsem zažila sci-fi, co se týče proklientského přístupu, schopnosti využívat technologické zázraky komunikace třetího tisíciletí a neuvěřitelné flexibility. Prostě slovo ‚problém‘ neznají,“ nešetří chválou další recenzentka.

Na druhou stranu, na internetu se objevují i negativní recenze na Carvago služby.

Rozhodl jsem se koupit cca1 rok staré auto z Německa. Předchozí jsem si dovezl sám, ale nyní jsem se rozhodl, že to přenechám někomu jinému, abych šetřil svůj čas a neměl starosti. Zpočátku vše odpovídalo reklamě a mým představám a nemalé částce za tuto službu. Idylka skončila dovozem auta do jejich skladu. Ještě poslali oznámení a fotky, jak auto stojí v hangáru v Kolíně. Od té doby měsíc z jejich strany žádná komunikace. Musel jsem se neustále doprošovat informací, nikdo nic nevěděl, pokaždé jsem mluvil s někým jiným, neskutečně lhali všichni,“ začíná jedna z negativních recenzí

Absolutně předražená auta. V Německu to samé auto o 25-60t levnější. Čím dražší a novější vůz, tím dražší dovoz .Projel jsem 10 aut do 1.5 stáří a přirážka vždy 50-60t,“ stěžuje si na ceny další hodnotitel.

Špatně nastavené filtry, špatně vyplněné karty vozů, kde vůz jasně výbavu dle fotek má, ale po výběru filtrů zmizí z nabídky, duplikace inzerátů v nabídce totožné vozy ihned v řadě pod sebou…,“ začíná jedna ze starších recenzí.

Nicméně je třeba zmínit, že negativní recenze jsou staršího data a zákaznický servis vždy na reakci reagoval a snažil se situaci vyjasnit.

Carvago kontakt

Kontaktování Carvaga lze přes pevnou linku, která je k dispozici každý den od 8 ráno do 8 večer a také přes emailovou adresu.

Internetové stránky fungují jak při zadání www.carvago.com tak i www.carvago.cz.