Uniqua pojišťovna

Pojišťovna UNIQA zahájila svoji činnost v roce 1993. Jako držitel univerzální pojišťovací licence si vytvořila široké portfolio pojistných produktů pokrývající všechny segmenty českého trhu pojištění osob a majetku, fyzických i právnických osob.

Spoluzakladatelem a jediným akcionárem pojišťovny UNIQA s podílem 100 % je největší rakouská pojišťovací skupina UNIQA Group Austria. Holding UNIQA je dnes největší rakouskou pojišťovací skupinou s více než 20% podílem na rakouském pojistném trhu.

Díky silnému kapitálovému zázemí a dlouholeté zkušenosti zahraničního partnera se UNIQA velmi rychle stala stabilním pojišťovacím ústavem na českém trhu. Od dob svého vzniku se počáteční jmění společnosti několikanásobně navýšilo, dnes činí 480 miliónů korun. Síť více než 170 poboček řízených 6 regionálními ředitelstvími zabezpečuje intenzivní servis pro zákazníky na celém území České republiky.

Ceny povinného ručení Uniqa

UNIQA pojišťovna zohledňuje v kalkulaci pojistného velké množství faktů. Mimo jiné druh vozidla, způsob použití, stáří vozidla, objem motoru, věk pojištěnce, místo registrace, značku vozu a další a další. Rozmezí výsledných cen povinného ručení od pojišťovny UNIQA je tak velmi široké.

Na výslednou cenu je pak ještě možné aplikovat slevu, vyplývající z připsání možných bonusů, které se vztahují na povinné ručení z dřívějších dob. Například klasicky za průběh pojištění bez nehody, bonus za rozšířené zabezpečení vozidla, bonus pro vozy registrované mimo Prahu, pro řidiče starší 55 let a jiné.

Ceník povinného ručení

(pro osobní automobily do 3500Kg, průměrná cena bez bonusů)

 Objem v cm3Cena od – doNaše cena (bez bonusu)S námi ušetříte
 do 1000 cm33.936 Kč1.890 Kč2.046 Kč
 1000 – 1350 cm34.632 Kč2.390 Kč2.242 Kč
 1350 – 1850 cm35.716 – 6.684 Kč3.390 Kčaž 3.726 Kč
 1850 a více cm3od 9.908 Kč7.490 Kčaž 2.418 Kč

Služby a produkty

Pojišťovna UNIQA nabízí široké spektrum produktů z oblasti životního i neživotního pojištění. Pro běžné občany nabízí pojišťovna UNIQA produkty z oblasti: životního a úrazového pojištění, cestovního pojištění, pojištění majetku, pojištění domu a domácnosti, dále pojištění léčebných výloh pro cizince, povinného ručení a další.

Pro podnikatele má UNIQA připravenu nabídku pojištění jako pojištění flotil, pojištění elektroniky, strojní pojištění, pojištění transportu, stavební a montážní pojištění, pojištění lesů a mnohé další.

Většinu pojistných smluv lze u pojišťovny UNIQA uzavřít také online. A to včetně pojištění vozidel nebo cestovního a úrazového pojištění.

Povinné ručení UNIQA

V oblasti pojištění vozidel nabízí UNIQA pojišťovna samostatné povinné ručení a havarijní pojištění a také komplexní pojištění POV. K těmto základním pojištěním ještě obligátní možnost připojištění. Pojišťovna UNIQA nabízí: pojištění skla, pojištění zavazadel, úrazové pojištění přepravovaných osob a pojištění právní ochrany.

Havarijní pojištění je pojištění, z něhož je hrazena škoda na vlastním vozidle při vlastním zavinění. UNIQA jej nabízí ve dvou variantách: „Kasko“ a „Kasko Max“, lišící se ve specifikaci možných příčin škody.

UNIQA také nabízí svým klientům tři varianty povinného ručení: „Ekonom“, „Standard“ a „Max“. Tyto varianty jsou obligátně odstupňované podle výše pojistného a z něj plynoucí výše limitů hrazení. Liší se též v šíři nabízených doplňkových služeb. Asistenční služba je u všech pojišťovacích produktů zahrnuta v ceně.