Povinné ručení Ústí nad Orlicí

Oblast pojištění vozidel zahrnuje dva základní typy pojištění a řadu doplňkových pojištění. Základními typy jsou povinné ručení a havarijní pojištění. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Povinné ručení patří mezi zákonná pojištění a to znamená, že jej musí mít uzavřené všichni vlastníci motorových vozidel. Naproti tomu havarijní pojištění je zcela dobrovolné.

Doplňková pojištění

Doplňkové pojištění k autu jsou pojistné produkty, které poskytují další ochranu k základnímu pojištění vozidla. Tyto produkty mohou poskytovat ochranu proti škodám v případě, že dojde k poškození vašeho vozidla.

Doplňková pojištění k autu mohou být navržena pro různé typy škod, včetně poškození způsobeného špatnou počasí nebo havárií. Například pojišťovna Allianz nabízí spoustu druhů pojištění.

Mezi doplňková pojištění patří například pojištění skel, úrazové pojištění či pojištění zavazadel. Jednotlivá pojištění lze sjednat odděleně i v rámci jedné pojistné smlouvy.

Nejlevnější povinné ručení na trhu

S výběrem povinného ručení nemusíte chodit osobně na pobočky pojišťoven. Poradíme vám online. Vždy je však důležité vybrat si takové povinné ručení, které bude odpovídat Vašim požadavkům na rozsah i cenu.

S tím Vám pomůže online srovnávač, díky kterému si porovnáte více nabídek mezi sebou za velmi krátkou dobu. Za sjednání povinného ručení online navíc získáte další slevu.

Pár slov o Ústí nad Orlicí

Východočeské město Ústí nad Orlicí leží na ústí řeky Třebovky do řeky Tiché Orlice. Město vzniklo pravděpodobně během 13. století na místě osady Oustí. Ústí nad Labem je krásné město ve východních Čechách, které je významným městem v historii České republiky.

Největší rozmach město zažilo v 19. století díky rozvoji textilního a strojírenského průmyslu. Mezi významné historické pamětihodnosti patří empírová budova železniční zastávky, kostel Nanebevzetí Panny Marie, Hartmanova a Henrychova vila či Roškotovo divadlo.

Město je známé pro svou architekturu. Na jeho území se nachází mnoho historických památek, jako je kostel sv. Jana Křtitele, starý zámek a starý hrad. Některé z těchto památek jsou dokonce na seznamu světového dědictví UNESCO.