Povinné ručení pro taxislužby

Většina druhů pojištění je čistě dobrovolná. Záleží tedy na rozhodnutí každého z nás, zda si pojištění sjednáme či nikoliv. Může jít o životní pojištění, úrazové pojištění či pojištění majetku a odpovědnosti. Jak je to s pojištěním pro taxislužby?

Existují však také pojištění, která jsou povinná a tuto povinnost dokonce určuje zákon.

Spočítat nejnižší cenu pro povinné ručení pro taxislužbu >>

Povinné ručení

Taxi slouží jako velmi užitečná služba pro dopravu lidí po celém světě. Taxi je oblíbené pro svou flexibilitu a pohodlí, které poskytuje. Taxi je obvykle vyhledáváno, když víte, že potřebujete jít někam, ale nechcete se starat o parkování a přemýšlet, jak se tam dostanete.

Taxi nabízí rychlou a pohodlnou cestu na jakoukoli destinaci. Můžete si vybrat z různých typů vozidel, od obyčejného osobního auta až po luxusní limuzíny. Není divu, že je taxi oblíbenou hromadnou dopravou.

Mezi taková pojištění, které musí mít i taxi, patří například povinné ručení. Toto pojištění je určeno všem majitelům motorových vozidel a je zcela jedno, zda se jedná o fyzickou či právnickou osobu. Vozidla musí být pojištěna všechna bez výjimky.

Rychlé odškodnění pro poškozené při dopravních nehodách

Díky povinnému ručení jsou poškozené osoby finančně odškodněni velmi rychle. Nemusí se tedy dožadovat svých práv soudně. A že k dopravním nehodám dochází každý den, víme všichni. Denně na našich silnicích dojde k desítkám méně či více vážných nehod. V mnoha případech jde pouze o plechy, v jiných bohužel také o zdraví a lidské životy.

Častými viníky nehod jsou řidiči taxíků. Ve velkých městech se to taxíky jen hemží a jsou známí tím, že jezdí rychle a agresivně. Samotné pojišťovny považují taxislužby za rizikovou skupinu, a proto je povinné ručení pro taxislužby dražší než v případě běžných řidičů.

Taxikáři mohou ušetřit pouze tehdy, pokud si důkladně porovnají nabídku povinného ručení, a vyberou si pojišťovnu, která jim nabídne výhodnější ceny. Záleží také na počtu vozidel.

Čím více vozidel taxislužba má, tím spíše ji pojišťovna nabídne množstevní slevu. Kromě povinného ručení by každý taxikář měl mít sjednané také havarijní pojištění a úrazové pojištění celé posádky.