Povinné ručení pro Jeep

Vaše oblíbené vozidlo Jeep si zaslouží pouze kvalitní povinné ručení, které Vám nabízíme na nachšich stránkách. Zde si můžete velmi snadno a hlavně za pár minut porovnat aktuální nabídky na povinné ručení od všech významných českých pojišťoven. Pokud Vás zaujme konkrétní nabídka, můžete si povinné ručení zřídit s okamžitou platností. V případě dotazů je Vám k dispozici naše linka. Zdarma navíc získáte zajímavé dárky.

Jeep

Na počátku 40. let vyhlásila americká armáda konkurz na výrobu lehkého terénního automobilu. Konkurzu se zúčastnila řada významných automobilových výrobců, jako byli Ford, American Austin Car Company či Willys-Overland. Soutěž nakonec vyhrála automobilka Willy-Overland, která převzala smluvní závazky od malé automobilky Bantam Car Company, která sice přišla s návrhem původního Jeepu, ale nebyla schopna vyrábět požadovaný počet kusů.

První model značky Jeep, armádní verze MA a později MB, byl poprvé představen v roce 1941. Ihned poté byla zahájená hromadná výroba pro účely druhé světové války. Byly vyráběny různé varianty – nákladní, drezíny i obojživelné. Po skončení války Jeep využil rostoucí popularity mezi veřejností a brzy se začaly vyrábět také civilní verze. Nejúspěšnějším modely byli například Jeep Comanche a Jeep Cherokee. V 70. letech to byl opět Jeep

Cherokke a Jeep Wrangler. Od roku 1993 se představil stále populární model Jeep Grand Cherokee.

Dnešní společnost Jeep patří k předním výrobcům terénních automobilů a slovo “jeep” je dnes veřejností využíváno jako synonymum pro označení terénních aut. Značka Jeep je navíc součástí koncernu Chrysler Group LLC.

Džíp jako synonum pro terénní auta

Americká armáda vypsala konkurz na terénní vozidlo a původní označení znělo jako „General Purposes car“, tedy auto na všeobecné využití. Zkratka GP [dží pí] mohla dát vzniknout označení Jeep [džíp].

Modely vozidel Jeep:

  • Jeep Commander
  • Jeep Compass
  • Jeep Grand Cherokee
  • Jeep Cherokee
  • Jeep Liberty
  • Jeep Patriot
  • Jeep Trailhawk
  • Jeep Wrangler