Povinné ručení pro Ferrari

Ferrari patří mezi drahá a luxusní sportovní vozidla, která vyžadují skutečně kvalitní pojištění. Zákonnou část pojištění tvoří povinné ručení, které musí mít sjednané všichni majitelé provozovaných vozidel. Chcete-li mít své Ferrari opravdu dobře pojištěné, navštivte naše stránky, které se přímo specializují na pojištění motorových vozidel. Pojištění si můžete porovnat online i sjednat online a platné může být ihned po uhrazení pojistného.

Ferrari

Jednou z nejznámějších automobilových značek je samozřejmě Ferrari, která se proslavila výrobou supersportovních automobilů a účastí v závodech Formule 1. Jejím zakladatelem byl italský konstruktér Enzo Ferrari, který původně pracoval pro automobilku Alfa Romeo jako technik a pomocný závodní jezdec. Enzo byl nadšenec do automobilových závodů a výrobu osobních automobilů zpočátku rozhodně neplánoval.

Společnost Alfa Romeo byla v roce 1929 převzata italskou vládou, která v továrnách zahájila výrobu vojenských produktů. Malé divize, o kterou se Enzo staral, se tento fakt naštěstí nijak nedotkl. Závodní automobily se však nevyráběli a tak z této doby pochází model Tipo 815, vyrobený pod značkou SEFAC (Scuderia Enzo Ferrari Auto Corse). Tento model je zároveň považován za první automobil patřící pod značku Ferrari. Tipo 815 bylo poprvé představeno na závodech v Mille Miglia v roce 1940.

Oficiálním prvním automobilem společnosti Ferrari však byl model Ferrari 125 S. Jednalo se o osobní automobil pro širokou a bohatou veřejnost. K výrobě osobních automobilů se Enzo odhodlal kvůli podpoře svého závodního týmu Scuderia. Automobily Ferrari si okamžitě získali pověst vozů s vynikajícím technickými a sportovními výkony. Ferrari se jednoduše stalo prestižním automobilem významných osobností. Významnými modely byly například Ferrari 500 F2, se kterým závodní jezdec Alberto Ascari vítězil v období od roku 1952 do roku 1953.

Automobily Ferrari mají výjimečný design, na kterém se podílí nejlepší designérská studia. V minulosti to byli například Scaglietti, Vignale, Pininfarina či Bertoni. Od roku 1967 Ferrari spolupracuje s automobilkou Fiat, která nakonec značku plně převzala.

Modely vozidel Ferrari

  • Ferrari California
  • Ferrari FF
  • Ferrari F12 Berlinetta
  • Ferrari 458 Italia
  • LaFerrari