Povinné ručení pro Cadillac

Každé motorové vozidlo, které je provozováno na českých silnicích, musí mít dle příslušného zákona uzavřené povinné ručení, což je odpovědnostní pojištění za škody, které provozem svého vozidla můžete způsobit jiným osobám na jejich majetku či zdraví a životě. Povinné ručení nabízí všechny významné české pojišťovny, jejichž aktuální nabídku si můžete online porovnat na našich stránkách . Nejlevnější povinné ručení si tak uzavřete během pár minut, aniž byste museli opustit svůj domov.

Cadillac

Na počátku 20. století skupina investorů kolem geniálního Henryho Forda založila společnost Cadillac. Ford se však s investory nepohodl a brzy společnost opustil. Zpočátku to vypadalo, že investoři společnost prodají. Nakonec se nechali přesvědčit vynikajícím konstruktérem a výrobcem automobilů Henry Lelandem, aby ve výrobě automobilů pokračovali i nadále. Díky němu tak vzniká automobilka Cadillac Automobil Company v roce 1902 a první model by na trh uveden ve stejném roce.

Značka Cadillac se jako většina dalších automobilek zaměřila především na výrobu luxusních automobilů. Nejvíce se však proslavila zavedením řady novinek. V roce 1910 Cadillac vyrobil první zcela uzavřený automobil. V roce 1912 začínají být automobily Cadillac vybavovány elektrickým startérem a také osvícením. Cadillac také jak první zavedl pružinové pérování, nastavitelný volant a posilovač řízení. Mezi významné novinky patřil také vodou chlazený motor, který tak mohl vyvinout rychlost až 100 kilometrů v hodině.

V roce 1949 už byl vyroben miliontý vůz značky Cadillac. Ročně produkovali přes 100 000 automobilů, a Cadillac se tak zařadil mezi nejvýznamnější značky světa. Nejvíce oblíbenými modely byly v této době Cadillac Eldorado, Cadillac DeVille a a Cadillac Fleetwood. Tyto vozy byly snadno rozeznatelné díky panoramatickému přednímu sklu a výrazným zadním ploutvím.

Ropná krize v 70. letech způsobila snížení poptávky po luxusních automobilech, jejichž spotřeba byla příliš drahá. Cadillac byl stejně jako další drahé automobilky nutný pozměnit svou strategii. Na trh tak byl brzy uveden menší automobil Cadillac Seville. Od roku 2002 se objevují také další modely Cadillac DeVille, roadster Cadillac SRX či Cadillac Escalade.

Modely vozidel Cadillac

  • Cadillac CTS
  • Cadillac CTS-V
  • Cadillac SRX Crossover
  • Cadillac Escalade