Povinné ručení Náchod

Každým dnem dochází na českých silnicích a dálnicích k desítkám menších i závažných nehod. Aby byly poškozené osoby včas a dostatečně odškodněné, musí být každé vozidlo ze zákona pojištěné. Toto pojištění se nazývá pojištěním odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla, též povinné ručení. Bez platného povinného ručení nesmí být vozidlo provozováno pod hrozbou finanční pokuty a vyřazení vozidla z registru.

Povinné ručení za pár minut

Povinné ručení musí uzavřít vlastník vozidla ihned po jeho nabytí. Může si přitom vybírat z nabídky všech českých pojišťoven. Aby si výběr usnadnil, může použít tzv. online kalkulačku. To jsou stránky, které se přímo zabývají porovnáním povinného ručení online. Vítěznou nabídku si navíc může ihned objednat online a to s okamžitou platností, zaplatí-li ihned také pojistné.

Pár slov o Náchodě

Severočeské město Náchod leží na okraji Orlických hor hned u hranic s naším sousedem Polskem. Díky blízkosti hor se zde nachází desítky cyklo-turistických tras (např. Po stopách války 1866 či Jesenicko-Orlická magistrála). Mezi nejvýznamnější historické městské památky patří zámek se zahradou, jízdárnou a parkem, secesní divadlo či novorenesanční radnice.