Pojistka na auto

Pojištění automobilu je důležitou součástí péče o vozidlo. To znamená, že váš automobil je chráněn před různými druhy pojistných událostí, jako je například poškození způsobené nehodou, požárem, vandalismem nebo krádeží. Jaké pojištění je povinné?

Obecně za to je pojištění auta výhodné, protože pokud se něco stane, můžete požádat o náhradu za škody způsobené pojistnou událostí.

Druhy pojištění

Existují různé typy pojištění automobilů, od kterých můžete vybírat. Nejběžnějším typem je pojištění odpovědnosti za škody, které zahrnuje škody způsobené jiným lidem nebo jejich věcem v důsledku dopravní nehody.

Dalším typem je pojištění odpovědnosti za škody na vašem vlastním vozidle, což zahrnuje škody způsobené nehodou, požárem, vandalismem nebo krádeží. Když si vybíráte pojištění, je důležité mít na paměti, že existují různé úrovně pojištění a pojistné sazby.

Pod pojmem pojistka na auto se tedy skrývají dva základní typy pojištění – povinné ručení a havarijní pojištění. Povinné ručení je typ pojistné ochrany, která je ze zákona povinná. Každý provozovatel motorového vozidla musí mít zákonné pojištěné zřízeno.

Platným dokladem o jeho uzavření je tzv. zelená karta. Má mezinárodní platnost, takže ji lze použít i při cestách do zahraničí. Existují i státy, které si vyžadují úhradu zvláštního pojištění pro používání vozidla na svém území. O přesných podmínkách v té které zemi je proto třeba se informovat. Povinné ručení se však týká pouze škod způsobených na majetku či zdraví druhým osobám, nikoli škod vlastních. Pro ty je třeba si pořídit havarijní pojištění.

Vybrat to nejvýhodnější povinné ručení na trhu je díky modernímu světu techniky úplně snadné. Povinné ručení porovnání vám během pár vteřin vygeneruje všechny možné nabídky pojišťoven pro vás a váš vůz. Podle ceny a nároků, jaké na toto pojištění máte, si vyberete nejvýhodnější nabídku a online si ji sjednáte.

Totéž platí i o havarijním pojištění, které je nejlépe uzavřít v kombinaci s povinným ručení u jedné pojišťovny, čímž získáte další slevy a bonusy navíc. Většina pojišťovacích ústavů nabízí i další možnosti připojištění – pro případ úrazu, úmrtí, pojištění předních skel atd.

Existují mnohé důvody, proč sjednat povinné ručení online. Vedle slev a bonusů, které pojišťovny běžně poskytují, můžete s ePojistka.cz získat ještě slevy navíc. Ušetříte až 64% z ceny povinného ručení a můžete si být jisti, že uzavřené pojištění bude pro vás za tu nejlepší cenu. Proč zařizovat všechno zdlouhavě a zbytečně mrhat časem, který lze využít příjemněji.

Nechte na odbornících, aby vám poskytli všechny potřebné údaje, a svou povinnost uzavřít povinné ručení splňte z pohodlí svého domova a ještě k tomu ušetřete.