Havarijní pojištění

Cestování autem je pro většinu z nás nezbytností. Automobil používáme dnes a denně k cestám za prací i k nejnutnější osobní dopravě. Ovšem s počtem najetých kilometrů roste i nebezpečí dopravní nehody. Proto je důležité nepodceňovat pojištění. Proč mít sjednané havarijní pojištění?

Ze zákona je povinností mít uzavřeno povinné ručení, které člověka alespoň trochu zabezpečí pro všechny případy. Chcete-li ale mít větší jistotu, je více než rozumné uzavřít havarijní pojištění.

Havarijní pojištění

Havarijní pojištění však nechrání vozidlo jen pro případ havárie, ale i v mnoha jiných nepříjemných situacích podává pomocnou ruku. Znamená to, že je majiteli vozidla k dispozici i v případě odcizení automobilu, poškození automobilu či jeho neoprávněného používání.

K dispozici je i v případě, že je vůz poškozen vlivem živelných pohrom. A ty jsou v posledních letech více než časté. S havarijním pojištěním si může být pojistník jist, že může klidně spát s pocitem, že o jeho auto je postaráno.

Výběr havarijního pojištění je v dnešní době velmi jednoduchý. Tak, jako existuje povinné ručení porovnání, i havarijní pojištění porovnání není ničím neobvyklým.

Stačí vyplnit online formulář, párkrát kliknout a pak už jen vybrat ze zobrazené nabídky tu nejvýhodnější a cenově nejpřijatelnější. Není třeba nikam chodit, obíhat pojišťovny, složitě zjišťovat, která nabídka je nejvýhodnější. Z pohodlí domova zjistíte vše potřebné, a dokonce si pojištění ještě po internetu i sjednáte.

Pro havarijní pojištění však není směrodatná cena. Vždy je dobré vsadit raději na kvalitu. Není proto na škodu nechat si odborně poradit, jaké druhy rizik si pojistit. Výslednou cenu pojištění ovlivňují i další parametry, jako je třeba stáří vozidla, jeho cena apod. Pomocí internetu si také lze snadno spočítat cenu svého havarijního pojištění.

Slouží k tomu havarijní pojištění kalkulačka. A pokud máte stále pocit, že když už máte povinné ručení, je další pojištění zbytečné vyhazování peněz, pak si stačí odpovědět jen na jednu otázku? Dokážete opravdu jezdit tak, abyste se nikdy nestali součástí jakékoli dopravní nehody. Pokud vaše odpověď zní ne, pak je rozumné si havarijní pojištění sjednat.