Havarijní pojištění pro SsangYong

Pokud někdo hledá spolehlivé a cenově dostupné SUV nebo crossover, vozy SsangYong mohou být tím pravým. Vozy SsangYong se vyrábějí od roku 1954 a v posledních letech se těší stále větší oblibě.

Vozy SsangYong jsou známé svou robustní konstrukcí a kvalitou provedení, díky čemuž se dobře hodí pro jízdu v terénu a na dlouhé vzdálenosti. Tyto vozy jsou odolné a spolehlivé a zvládnou i ten nejtěžší terén. Většina modelů se dodává se systémy pohonu předních a zadních kol a také s možností systému 4WD pro větší stabilitu.

Nabídka na havarijního pojištění je velmi široká. Zorientovat se v ní pomohou stránky www.ePojistka.cz, kde si lze porovnat online nabídky na havarijní pojištění od několika pojišťoven.

Na co se vztahuje havarijní pojištění pro SsangYong?

Základní havarijní pojištění pro SsangYong kryje tato rizika:

  • havárie – zaviněná autonehoda
  • živel – poškození nebo zničení vozidla živly (povodeň, kroupy, blesk)
  • odcizení – krádež vozidla nebo jeho částí
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem

Pojišťovny nabízejí různé kombinace základních rizik a každý se může rozhodnout, proti kterým se chce pojistit. Nejvýhodnější je sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika. Tato varianta sice bývá nejdražší, na druhou stranu je vozidlo kompletně chráněno.

Cena havarijního pojištění

Pojišťovny nabízejí různé varianty pojistných rizik, proto není možné obecně říci, jaká je cena havarijního pojištění pro SsangYong. Výši ceny havarijního pojištění pro SsangYong ovlivňuje celá řada parametrů, jako je cena vozidla, jeho stáří, míra spoluúčasti a úroveň zabezpečení.

Platí, že čím starší a levnější vůz je, tím nižší bude cena havarijního pojištění. A naopak. Pokud má někdo starší vozidlo, pak se nevyplatí do havarijního pojištění investovat. To se vyplatí zejména u havarijního pojištění pro Porsche nebo jiná luxusní vozidla.

Hodnota vozidla navíc každým rokem klesá, takže i samotná pojistka bude každým rokem levnější. Z tohoto důvodu by si měl každý motorista svou pojistnou smlouvu pravidelně aktualizovat, aby neplatil víc, než musí. V případě pojistné události se pojišťovna stejně řídí aktuální cenou vozidla.

Také platí, že ten, kdo častěji bourá, bude platit vyšší pojistné. Stejně tak platí víc senior nebo naopak mladý řidič do 25 let, protože u nich je riziko vzniku škod častější.

Cena havarijního pojištění by však neměla být hlavním kritériem pro výběr pojištění. Zásadní je zejména kvalita pojištění, asistenčních služeb a rychlost likvidace.

Jak sjednat havarijní pojištění pro SsangYong?

V dnešní době je nejrychlejší a nejlevnější sjednat havarijní pojištění pro SsangYong online a bez nutnosti fyzické kontroly vozidla pojišťovnou. Pro uzavření havarijního pojištění stačí vozidlo pro doložení jeho aktuálního stavu nafotit.

Dále je potřeba mít k dispozici velký technický průkaz a občanský průkaz. Ke sjednání havarijního pojištění pro SsangYong se doporučuje využít kalkulačku nebo srovnávač havarijního pojištění. Po zadání údajů o vozidle a pojistníkovi systém vygeneruje nabídku všech pojišťoven řazenou podle cen.

Kdo si z nabídky vybere, může havarijní pojištění rovnou sjednat. Po online sjednání přijdou veškeré doklady na zadaný email.

Nikdo samozřejmě nechce platit za havarijní pojištění zbytečně moc, nicméně nízká cena havarijního pojištění by neměla být prioritou. Důležitý je totiž rozsah a kvalita nabízených služeb.

O značce SsangYong

Na počátku 60. let došlo ke spojení jihokorejských značek Dong-hwan a Donbang Motor Co pod novým společným názvem SsangYong. Společnost se nejprve zaměřovala na výrobu džípu, nákladních automobilů a autobusů pro jihokorejskou vládu a armádu.

Až od konce 70. letech se automobilka SsangYong začala zabývat také výrobou automobilů. Jedním z prvním modelů byl osobní terénní vůz (tzv. SUV) Korando.

Následují roky probíhali ve znamení neustálých finančních problémů, které vrcholili několika neúspěšnými prodeji společnosti. Krizi si však stále nedařilo překonat. Úspěšnou spolupráci přinesla až dohoda se známou automobilkou Mercedes Benz a později Daewoo Motors.

Z této doby také pochází úspěšný model SsangYong Musso a to zejména díky svému unikátnímu vzhledu a velkému výkonu motoru.

Následovaly další krize, které se nepodařilo překonat. Pokusem o nápravu byl další prodej tentokrát čínské společnosti SAIC, která však byla obviněna z krádeže technologií a neplnění investičních příslibů.

Společnost SsangYong nezanikla jen díky navázání spolupráce s další čínskou skupinou Shanghai Hizhong Automobile Manufacturing Company. Díky tomu se na automobilový trh dostaly modely Kyron, Rexton II, Rodius a také coupé Actyon.

Modely vozidel SsangYong

  • Actyon
  • Actyon Sport
  • Chairman
  • Family
  • Coronado Family
  • New Family
  • Callista
  • Kyron-Actyon
  • Corando
  • Kyron
  • Musso
  • Musso Sport
  • Rexton
  • Rexton II
  • Rodius/Stavic

Většina modelů se vyznačuje velkým vnitřním prostorem, velkorysým objemem zavazadlového prostoru a vynikajícími bezpečnostními prvky, které nabízejí klid za volantem. Vozy SsangYong jsou také dobře známé svým poměrem ceny a výkonu.

Ceny jsou obecně konkurenceschopné a dostupnější než u mnoha konkurentů, což z nich činí atraktivní volbu pro ty, kteří mají omezený rozpočet.