Povinné ručení Hodonín

Povinné ručení je zákonné pojištění odpovědnosti za škody, které způsobí vlastník motorového vozidla jeho provozem na zdraví či majetku dalších osob. Toto pojištění je povinné pro všechny, kteří vlastní a mají zaregistrované vozidlo na území ČR. Zákon uděluje tresty těm, kteří povinné ručení sjednané nemají. Za nesjednané pojištění hrozí vlastníkovi pokuta ve výši od 5 do 40 tisíc korun a jeho vozidlo bude navíc nevratně vyřazeno z registru vozidel.

Online porovnání povinného ručení

Sjednání povinného ručení je velmi jednoduché. Stačí si pomocí online srovnávače porovnat nabídky od různých pojišťoven a vítěznou nabídku si ihned online objednat. Pojištění je platné okamžikem zaplacení pojistného. Jako doklad obdržíte zelenou kartu, kterou mějte neustále při sobě. V případě, že byste ji zapomněli doma, hrozila by Vám pokuta až 3 tisíce korun.

Pár slov o Hodoníně

Jihomoravské město Hodonín leží v Dolnomoravském úvalu hned u hranic se Slovenskem. Jedná se o lázeňské město, které vyhledávají čeští i zahraniční turisté. V okolí města se nachází mnoho turistických i cyklistických tras. Mezi hlavní historické zajímavosti patří zámek ze 17. století, secesní radnice z počátku 20. století a také barokní kaple.