Zabezpečení vozu proti krádeži

Zabezpečení vozidla před krádeží je jedním z klíčových problémů, se kterými se majitelé automobilů potýkají. Krádeže vozidel mohou způsobit nejen finanční ztrátu, avšak také stres a nepohodlí. Naštěstí existuje mnoho efektivních opatření, která mohou majitelé automobilů přijmout, aby minimalizovali riziko krádeže svého vozidla.

Na trhu existuje několik produktů, které pomohou ochránit auto proti krádeži. Může se jednat o mechanické zabezpečení vozidla, autoalarmy nebo systémy provozované bezpečnostními službami.

Existují také produkty, které pomohou v případě krádeže vozidla. Havarijní pojištění kryje škody způsobené odcizením vozidla nebo vandalismem.

Ochrana auta proti krádeži může mít několik fází. V první řadě si majitel vozu pořídí nějaký systém ochrany přímo do vozidla. Dále je dobré myslet i na to, co se stane, když i přesto vůz ukradnou.

Tuto záležitost řeší pojištění proti zcizení vozidla, které je kryté havarijním pojištěním. Havarijní pojištění ve variantě All-risk ochrání auto před havárií, živlem i odcizením zároveň.

Mechanická zabezpečení

Do této skupiny způsobů ochrany vozidla patří například páky na volant, zámky řadicích pák, zámky na kapotu, zámky kol. Páky na volant jdou bohužel překonat poměrně lehce. Zámky řadicích pák už jsou bezpečnější, avšak i tyto může zkušený zloděj přelstít.

Tyto zabezpečení ztěžují pachatelům manipulaci s vozidlem a mohou způsobit, že od něj rychleji upustí.

Systém ochrany přes bezpečnostní službu

Tato ochrana je sofistikovaná a přes počáteční vyšší náklady na pořízení velmi oblíbená. Jakmile se někdo nezákonně dobývá do auta, signál z vozu se přenese do centrály, kde se po vyhodnocení rozjede nějaká akce. V nejkrajnějším případě vyjede i zásahová jednotka.

Moderní alarmové systémy a imobilizéry

Jedním z nejúčinnějších opatření je instalace moderního alarmového systému a imobilizéru. Tato zařízení nejenže vydávají hlasité zvukové signály při pokusu o krádež, nicméně také brání startování vozidla bez správného ověření.

Moderní alarmové systémy mohou být propojeny s chytrými telefony majitelů, což umožní vzdálené sledování stavu vozidla.

GPS systémy

GPS sledovače jsou dalším užitečným nástrojem pro zabezpečení vozidla. Tyto zařízení umožňují majitelům a řidičům sledovat polohu vozidla v reálném čase. V případě krádeže je tedy možné rychle zjistit, kde se vozidlo nachází, což zvyšuje šance na jeho nalezení a zadržení pachatele.

Tyto systémy adresují upozornění na neobvyklou akci v autě řidiče nebo majitele vozidla. Tento systém lze využít i při firemním provozu vozového parku.

Parkování na bezpečných místech

Správná volba parkovacího místa může mít velký vliv na zabezpečení vozidla. Snažit se parkovat na dobře osvětlených a frekventovaných místech. Pokud má člověk možnost, měl by volit parkování v garáži nebo na stráženém parkovišti.

Opatrné zacházení s klíči

Nikdy nezanedbávat opatrnost ohledně svých klíčů. Nechávat je vždy dobře uschované a nedávat je do očividných a snadno přístupných míst. Vyvarovat se také nevhodného sdílení informací o klíčích.

Havarijní pojištění výhodně

Bohužel se stává, že přes všechny ochranné prvky je automobil ukraden. V tu chvíli vstupuje do hry předvídavost majitele, který si nezapomněl sjednat havarijní pojištění a tudíž může i po zcizení vozidla klidně spát.

Navíc, pokud měl v autě některý z ochranných systémů, zaplatil za havarijní pojištění méně.

Havarijní pojištění kryje škody způsobené autohavárií, přírodním živlem a odcizením vozidla!

Zabezpečení vozidla proti krádeži je důležitým aspektem péče o svůj majetek. Kombinací moderních alarmových systémů, sledovacích zařízení, mechanických zabezpečení a opatrného chování se může výrazně snížit riziko krádeže a chránit své vozidlo.

Nezapomínat také na výhody moderních technologií, které mohou v zabezpečení auta velmi pomoci.