Povinné ručení motocyklu online

Nejen vozidla mají zákonem stanovenou povinnost mít uzavřené pojištění odpovědnosti za škody neboli povinné ručení. Tatáž povinnost se týká také kategorie motocyklů, která zahrnuje všechny jednostopé motorové dopravní prostředky. Kolik stojí povinné ručení pro motorku?

Kromě klasických motocyklů, u kterých je nutné platit povinné ručení, se jedná také o motorová kola, skútry a motorové koloběžky, čtyřkolky či tříkolky. Pravidla pojištění jsou přitom stejná a hradí škody, které majitel motorky může způsobit třetím osobám na jejich zdraví či majetku.

Sezónní povinné ručení pro motorky

Na rozdíl od vozidel je motorka či jiné jednostopé vozidlo typickou sezónní záležitostí. Motorky se využívají v nejlepším případě od teplých jarních dnů až do podzimu. Mít uzavřené povinné ručení na celý rok se tak finančně příliš nevyplácí.

Pojišťovny proto přišly s produktem, který majitelům sezónních vozidel vychází vstříc. Je jím sezónní povinné ručení motocyklu. Majitel motocyklu má pojištění uzavřené po celý rok, ale pojistné platí pouze od jara do podzimu. V zimních měsících je motorka trvale zaparkovaná. Díky této možnosti lze ušetřit stovky a v některých případech dokonce i tisíce korun ročně.

Nejlevnější povinné ručení pro motorku

Pojištění pro motorky nabízí více pojišťoven a byla by škoda nevyužít možnosti online porovnání. Díky tomu si porovnáte více nabídek najednou a za pár minut si zaručeně vyberete nejlevnější kvalitní povinné ručení motocyklu.

Motorky jsou oblíbeným dopravním prostředkem mezi motoristy po celém světě. Existuje mnoho různých druhů a typů motorek, které mohou splňovat potřeby různých typů jezdců. Motorky se vyrábějí v různých velikostech a tvaru, které se liší podle toho, jakou úlohu budou plnit.

Některé motorky jsou navrženy pro rychlé a agresivní jízdu, zatímco jiné jsou vhodné pro pohodlnou a bezpečnou jízdu po městě. Motorky mají také různé druhy motorů. Podle typu motorky, se může odvíjet i cena pojištění.