Havarijní pojištění pro Jeep

Jeep vyrábí vozidla již více než 75 let. Jejich vozidla jsou známá tím, že si poradí i s tím nejtěžším terénem a poskytují přitom bezpečnou a příjemnou jízdu. Pro terénní vozidlo Jeep je vhodné mít kvalitní havarijní pojištění.

Na rozdíl od povinného ručení je havarijní pojištění pro Jeep zcela dobrovolnou záležitostí. Jedná se však o významnou ochranu v případě, že dojde k poškození či zničení vozidla v důsledku vandalismu, havárie či živelné události.

Vše o havarijním pojištění včetně možnosti porovnání a online sjednání lze najít na stránkách www.ePojistka.cz.

Na co se vztahuje havarijní pojištění?

Havarijní pojištění slouží k ochraně vlastního vozidla. Základní havarijní pojištění kryje tato rizika:

  • havárie – zaviněná autonehoda
  • odcizení – krádež vozidla nebo jeho částí
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem
  • živel – poškození nebo zničení vozidla živly (povodeň, kroupy, blesk)

Pojišťovny nabízejí různé kombinace základních rizik. Nejvýhodnější je sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika. Tato varianta ovšem bývá nejdražší, nicméně pro vozidla Jeep se rozhodně vyplatí.

Důležité je také vědět, na co se havarijní pojištění nevztahuje. Z pojištění je vždy vyloučena škoda způsobená pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Pakliže se prokáže užití návykové látky před jízdou, i přes platné havarijní pojištění pojišťovna odmítne vyplatit škody.

Každá pojišťovna má smluvní podmínky, ve kterých jsou výluky z havarijního pojištění uvedeny. Proto je dobré si tyto podmínky důkladně přečíst, aby pak pojištěný nebyl překvapený.

Havarijní pojištění pro Jeep

Havarijní pojištění, zvané také jako kasko, je nepovinné pojištění, které chrání vlastní vozidlo před škodami uvedenými výše. Jedná se o škody vzniklé v důsledku odcizení vozidla, havárie, vandalismu, neoprávněného užití vozidla nebo v případě živelných pohrom.

Havarijní pojištění je tak ideálním doplněním povinného ručení, které kryje škody na vozidlech a zdraví ostatních. Pokud má motorista sjednané oba druhy autopojištění, nemusí se obávat velkých finančních ztrát.

Nabídka havarijního pojištění pro Jeep je na českém trhu bohatá. U některých pojišťoven jsou balíčky havarijního pojištění pevně dané a lze přidávat jen další připojištění. Jiné pojišťovny naopak dávají volnou ruku a každý si může havarijní pojištění pro Jeep snadno přizpůsobit obrazu svému.

Pro sjednání havarijního pojištění se doporučuje používat srovnávače havarijního pojištění, které vygenerují nabídku všech pojišťoven podle ceny a zároveň rozsahu nabízených služeb. Ne vždy je dobré řídit se pouze nízkou cenou.

V případě havarijního pojištění je důležitý zejména rozsah nabízených služeb, rychlost řešení pojistné události a nabízené asistenční služby.

Nejlevnější havarijní pojištění pro Jeep

Cenu havarijního pojištění ovlivňuje celá řada faktorů. Některé faktory, jako je stáří vozidla či věk pojistníka, člověk neovlivní, ovšem najde se pár možností, jak za havarijní pojištění platit méně.

Vzhledem k tomu, že hodnota vozidla časem klesá, doporučuje se průběžně kontrolovat pojistnou hodnotu vozidla. V případě havarijního pojištění je nesmyslné cenu vozidla nadhodnocovat. Pojišťovna totiž v případě totální škody nebo krádeže stejně vyplatí jen aktuální cenu vozidla.

Levnější havarijní pojištění lze získat i tak, že se zájemce obrátí na stejnou pojišťovnu, u níž má povinné ručení. Pojišťovny totiž nabízejí lepší cenu havarijního pojištění, pokud už u nich má klient sjednané také povinné ručení.

Vyšší spoluúčast u havarijního pojištění snižuje výslednou cenu pojištění. Na druhou stranu však v případě pojistné události platí pojištěný ze svého víc. Musí si tak sám zvážit, co je pro něj lepší.

Dalším možností, jak snížit cenu havarijního pojištění, je využití bonusu z povinného ručení. Konkrétní bonus vychází z počtu měsíců, na které bylo sjednané povinné ručení, a počtu dopravních nehod, které pojištěný v tomto období způsobil. 

Jak sjednat havarijní pojištění pro Jeep

V dnešní době je nejrychlejší a nejlevnější sjednat havarijní pojištění pro Jeep online. Pro uzavření havarijního pojištění stačí vozidlo pro doložení jeho aktuálního stavu nafotit a fotky poslat pojišťovně.

Dále je potřeba mít k dispozici velký technický průkaz a občanský průkaz. Ke sjednání havarijního pojištění pro Jeep se doporučuje využít kalkulačku či srovnávač havarijního pojištění. Po zadání údajů o vozidle a pojistníkovi systém vygeneruje nabídku všech pojišťoven řazenou podle cen a nabízených služeb.

Kdo si z nabídky vybere, může havarijní pojištění rovnou sjednat online. Po sjednání přijdou veškeré informace a doklady na zadaný email. Výhodou online sjednání havarijního pojištění je úspora času i peněz. Pojišťovny totiž nabízejí za online sjednání slevy.

O značce Jeep

Na počátku 40. let vyhlásila americká armáda konkurz na výrobu lehkého terénního automobilu. Konkurzu se zúčastnila řada významných automobilových výrobců, jako byli Ford, American Austin Car Company či Willys-Overland.

Soutěž nakonec vyhrála automobilka Willy-Overland, která převzala smluvní závazky od malé automobilky Bantam Car Company, která sice přišla s návrhem původního Jeepu, ale nebyla schopna vyrábět požadovaný počet kusů.

První model značky Jeep, armádní verze MA a později MB, byl poprvé představen v roce 1941. Ihned poté byla zahájená hromadná výroba pro účely druhé světové války. Byly vyráběny různé varianty – nákladní, drezíny i obojživelné.

Po skončení války Jeep využil rostoucí popularity mezi veřejností a brzy se začaly vyrábět také civilní verze. Nejúspěšnějším modely byli například Jeep Comanche a Jeep Cherokee. V 70. letech to byl opět Jeep Cherokke a Jeep Wrangler. Od roku 1993 se představil stále populární model Jeep Grand Cherokee.

Dnešní společnost Jeep patří k předním výrobcům terénních automobilů a slovo “jeep” je dnes veřejností využíváno jako synonymum pro označení terénních aut. Značka Jeep je navíc součástí koncernu Chrysler Group LLC.

Modely vozidel Jeep

Modelová řada Jeep zahrnuje celou řadu vozidel, od úctyhodného modelu Wrangler přes stále schopný Grand Cherokee až po luxusnější modely Renegade a Cherokee. Přestože všechny vozy Jeep nabízejí skvělé jízdní vlastnosti na silnici i mimo ni, existují mezi jednotlivými modely výrazné rozdíly.

  • Jeep Commander
  • Jeep Compass
  • Jeep Grand Cherokee
  • Jeep Cherokee
  • Jeep Liberty
  • Jeep Patriot
  • Jeep Trailhawk
  • Jeep Wrangler

Není pochyb o tom, že vozidla Jeep jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá spolehlivé vozidlo, které je připraveno zvládnout vše, co mu cesta přinese. Ať už někdo hledá každodenního řidiče nebo terénní vůz, určitě se najde model Jeep, který mu bude vyhovovat.