Triglav pojišťovna

Triglav pojišťovna a.s. funguje na českém trhu s pojištěním od roku 1996. Jediným akcionářem společnosti je největší slovinská pojišťovna Zavarovalnica Triglav, která má ve Slovinsku již více než stoletou tradici. Triglav pojišťovna je zároveň součástí skupiny Triglav, která je největší pojišťovací skupinou v jihovýchodní Evropě.

Generální ředitelství společnosti se nachází v Brně. Obchodní síť Triglav pojišťovny není nikterak rozsáhlá. V České republice má pojišťovna pouze 8 oblastních agentur. Její plán je rozšířit své agentury do každého ze 13 krajských měst.

Triglav povinné ručení – ceník

Triglav pojišťovna zohledňuje v kalkulaci pojistného druh vozidla, objem motoru, maximální přípustnou hmotnost vozidla a účel použití. Na výslednou sazbu lze pak aplikovat slevu v podobě možných získaných bonusů. Bonus může získat řidič za průběh pojištění bez zaviněné škody, a to až ve výši 60% (což je nejvyšší bonus za bezeškodný průběh na trhu).

Triglav povinné ručení – sazebník

(pro osobní automobily do 3500Kg, průměrné ceny bez bonusů)

 Objem v cm3Cena od – doNaše cena (bez bonusu)S námi ušetříte
 do 1000 cm34.020 Kč1.890 Kč2.130 Kč
 1000 – 1350 cm34.344 Kč2.390 Kč1.954 Kč
 1350 – 1850 cm36.348 Kč3.390 Kč2.958 Kč
 1850 a více cm3od 9.828 Kč7.490 Kč2.338 Kč

Služby a produkty

Triglav pojišťovna se specializuje pouze na produkty a služby z oblasti neživotního pojištění. V její nabídce můžeme najít úrazové pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácnosti a domu, pojištění nemovitostí, pojištění odpovědnosti za škody způsobené zaměstnancem vůči zaměstnavateli, pojištění vozidel a další.

Specielně pro podnikatele má Triglav pojišťovna širokou nabídku pojištění. Pro příklad uveďme pojištění strojů, pojištění elektroniky, pojištění odpovědnosti dopravce, pojištění přerušení provozu a mnohé další.

Autopojištění

V oblasti pojištění vozidel nabízí Triglav pojišťovna klasicky povinné ručení a havarijní pojištění a k těmto základním pojištěním ještě pojištění úrazu přepravovaných osob, pojištění skel a pojištění zavazadel.

Havarijní pojištění je pojištění, z něhož je hrazena škoda na vlastním vozidle při vlastním zavinění. Triglav pojišťovna nabízí tři varianty, lišící se v šířce spektra příčin škody, které jsou z pojištění kryty. Každá ze tří variant havarijního pojištění od Triglav pojišťovny tak nabízí různé kombinace příčiny: odcizení, nehoda, živelná událost, vandalizmus, pád nebo náraz věci živé nebo neživé. Asistenční služba je k havarijnímu pojištění nabízena zdarma.

Triglav pojišťovna nabízí svým klientům jediný produkt z oblasti povinného ručení. Pro povinné ručení Triglav pojišťovny je specifická výše plnění pojistného, která je v porovnání s konkurencí nadstandardně vysoká, a činí až 50 mil. Kč. V ceně povinného ručení je zahrnuto pojištění právní ochrany, úrazové pojištění i základní verze asistenční služby.

Povinné ručení, stejně jako havarijní pojištění je možné u Triglav pojišťovny zřídit také online. Na tento způsob sjednání nabízí Triglav pojišťovna svým klientům slevu až 20%.