Vybrané pojišťovny působící v ČR

Česká pojišťovna patří v České republice mezi pojišťovny s letitou tradicí v oblasti nabídky neživotního i životního pojištění. Širokým portfoliem svých produktů se řadí mezi univerzální pojišťovny. Je pravděpodobně největší pojišťovnou na trhu v tuzemsku. Česká pojišťovna poskytuje pojištění malých, středních i velkých klientů. V současnosti má pojišťovna přes pět tisíc zaměstnanců a přes šest tisíc obchodních zástupců. Klienti mohou navštívit více jak sedm set obchodních míst. Česká pojišťovna spravuje zhruba 13 milionů pojistných smluv. Česká pojišťovna byla u zakládání a stále je aktivním členem České asociace pojišťoven a České kanceláře pojistitelů. Pojišťovna nově nestanovuje sazby pouze dle objemu motoru vozidla, ale nabízí také další sazby, kde přihlíží k místu bydliště a k věku klienta.

Allianz pojišťovna je 100% vlastněna pojišťovacím koncernem Allianz AG Mnichov. Svou působnost na českém trhu pojišťovna zahájila v roce 1993. V současnosti se Allianz řadí mezi univerzální pojišťovny a může se pyšnit třetí příčkou co do velikosti pojišťovny v ČR. Skupina Allianz Group je jednou z největších poskytovatelů služeb v oblasti finančnictví. S více jak 60 miliony klientů v mnoha zemích světa působí nyní po celém světě. Jako jeden z nabízených produktů Allianz svou nabídku povinného ručení liší především podle věku klienta a místa jeho bydliště. V nabídce má pojišťovna v současnosti tři úrovně krytí pojistných limitů. Nabízí také možnost sjednat na zaviněné škodě spoluúčast s určitou slevou.

AXA působí v tuzemsku již mnoho let. Axa funguje mj. jsou penzijní fond, investiční společnost nebo pojišťovna. Pojišťovna AXA má na našem finančním trhu již stabilní pozici.  V celosvětovém měřítku se skupina AXA řadí mezi leadery v oblastech finančního zabezpečení. Pojišťovna má na celém světě okolo 50 milionů klientů, zaměstnává zhruba 120 000 lidí. Zisk pojišťovny před čtyřmi lety přesáhnul 96 miliard eur. Sazby pojišťovny AXA jsou odvislé od výkonu motoru vozidla. Pojišťovna AXA přišla na trh s novým produktem – povinným ručením teprve v druhé polovině roku 2008 a jako konkurenční výhodu oproti jiným instuticím v tuzemsku se snaží nabídnout svým klientům kvalitní asistenční služby zahrnuty v ceně pojištění.