Havarijní pojištění pro Kia

Povinné ručení vás sice ochrání před finančními důsledky Vašich chyb, ale neuhradí Vám škody způsobené na vlastním vozidle. Pokud chcete mít svůj vůz Kia finančně krytý i pro rizika škod způsobených vlastní vinou, vandalismem, živelnou událostí či krádeží, pak si nezapomeňte sjednat také havarijní pojištění. Kde najít nejvýhodnější povijištění pro Kiu?

Velmi výhodné býva havarijní pojištění, které se sjednává přímo s povinným pojištěním Kia. Pojišťovna při sjednání více produktů najednou dává svým klientům zajímavé slevy.

Havarijní pojištění

Havarijní pojištění se v České republice stalo běžnou součástí pojišťování. Jde o pojištění, které je určeno k pokrytí škod, které může způsobit pojistníkův majetek nebo které může utrpět v důsledku rizikových situací.

Mezi nejčastější rizikové situace patří požáry, povodně, krádeže a škody způsobené přírodními katastrofami. Pokud si pojistník pojistí majetek, je důležité si uvědomit, že havarijní pojištění se obvykle nevztahuje k běžným opotřebením.

To znamená, že pokud se pojistný majetek opotřebuje běžným užíváním, pojišťovna nemůže pojistníkovi pokrýt škody. Havarijní pojištění se obvykle skládá z několika částí, které se liší v závislosti na pojišťovně. Nejběžnější částí je pojištění majetku, které platí pojistného za škody způsobené vnějšími událostmi, jako jsou požáry, povodně a další živelné události.

Kia

V roce 1944 byla založená společnost Hyungsung Precision Industry, která se původně zabývá výrobou ocelových trubek a součástkami jízdních kol. V roce 1952 bylo možné zakoupit první celé jízdní kolo a název společnosti se mění na dnes známé označení Kia Industrial Company.

Název Kia je spojením dvou čínských symbolů, jejichž význam je možné přeložit jako “vzestup či budoucnost Asie”.

S výrobou motorizovaných dopravních prostředků Kia začala až na počátku 60. letech. Prvním takto vyrobeným “modelem” byla tříkolová dodávka Kia C-360, která se po celé Asii stala velmi populární. Kia poté zahájila výrobu také čtyřkolových dodávek Titan a automobilů Kia Brisa, která byla jako první model exportována také na zahraniční trhy.

V 80. letech byla ve Spojených státech amerických založena dceřiná společnost Kia Motors America a Kia Motors Europe GmbH v Německu. V 90. letech se vyrábí především automobily, které jsou určeny na vývoz. Důležitá je proto v této době aktivní spolupráce se světovými automobilkami Ford a Mazda.

V roce 1993 byla například zahájena výroba populárního SUV modelu Kia Sprotage, který se vyrábí i v současnosti.

Modely vozidel Kia:

  • Kia Carens
  • Kia Cee´d
  • Kia Opirus
  • Kia Picanto
  • Kia Pride
  • Kia Rio
  • Kia Sorento
  • Kia Soul
  • Kia Sportage
  • Kia Venga

Od roku 1998 se Kia stala součástí společnosti Hyundai a vzniká tak koncern Hyundai-Kia Automotive Group. Dnes tato skupina vyrábí ročně přes 1,5 miliónů vozidel, které vyváží do více než 160 zemí.